Лайм

Що робити, якщо у вазонах з квітами з'явилися мошки: допоможуть народні засоби

Візьміть собі на замітку

Квітникарство – це чудовий варіант хобі для тих, хто багато часу проводить вдома та любить природу. Але для того, щоб рослини радували своїм зовнішнім виглядом, необхідно створити їм сприятливі умови та правильно доглядати. Однак у вазонах із кімнатними квітами, особливо якщо вони стоять на кухні, часто заводяться плодові мошки. theLime ділиться дієвими народними засобами, які допоможуть вирішити цю проблему.

Читайте також: Що покласти у крупу, щоб відлякати жучків: перевірений лайфхак.

Фото: pinterest.com

Які народні засоби допоможуть у знищенні мошок у кімнатних квітах?

Нашатирний спирт

Готуємо розчин: розводимо в 1 л води 20 г рідкого мила та 25 мл нашатирного спирту. Присутній у десятивідсотковому розчині аміаку азот не лише пригнічує життєдіяльність паразитів, а й є цінним добривом, що стимулює приріст надземної частини всіх культур. Обробляємо по листю або вносимо під корінь.

Попіл (зола)

Необхідно розпушити землю у вазонах і присипати її поверхню просіяним попелом, при цьому в обов'язковому порядку необхідно зменшити кратність поливів і витрати води. Присутні в золі луги та мінеральні солі мають знезаражувальні, антибактеріальні, фунгіцидні та підсушуючі властивості.

Читайте також: Якщо на кухні завелися мошки: прості та надійні способи вивести дрозофіл.

Кориця

Посипаємо поверхню землі в проблемних вазонах із рослинами меленою корицею і не проводимо поливи кілька діб. До речі, кориця, розсипана вздовж плінтусів, допоможе позбутися мурах, як звичайних садових, що часто проникають у дачні будиночки, так і дрібних рудих, що селяться в міських квартирах.

Часник

Беремо 1 головку часнику та 0,5 л гарячої води. Потовчені зубчики часнику заливаємо водою і настоюємо 4 години. Процідженим настоєм рясно обприскуємо рослини по листу, а рідиною, що залишилася, поливаємо землю. Повторюємо це все декілька разів з інтервалом 5-6 днів.

Сірка

Беремо звичайні сірники та вставляємо їх у вазони головками вниз. Кількість сірників залежить від величини вазону і може варіювати від 4 до 20. Під час планових поливів сірка із сірникових паличок буде поступово розчинятися, знищуючи яйця та личинки паразитів та знезаражуючи ґрунт. Сірники слід міняти 1-2 рази на тиждень після того, як сірка з них зникає. До знищення паразитів сірники доведеться замінити 3-4 рази.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Часник – дієвий засіб від шкідників удома: допоможе від жуків у крупах і попелиці на квітах.
  2. Поява цієї сріблястої комахи може свідчити про велику проблему в будинку: фото.
  3. Що робити, якщо в будинку завелися блохи: 7 перевірених способів вивести паразитів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото