Лайм

Часник - дієвий засіб від шкідників удома: допоможе від жуків у крупах і попелиці на квітах

Народні методи, які варто знати

Влітку в будинку можуть завестися різні комахи, наприклад, мошки на кухні у вазонах з кімнатними рослинами, жучки в крупах, а також мурахи. Для боротьби зі шкідниками багато господинь часто використовують народні методи, перевірені роками. theLime ділиться простими лайфхаками, як позбутися шкідників за допомогою часнику.

Читайте також: Чи можна їсти крупи, в яких завелися жучки: експерти здивували відповіддю.

Фото: pixabay.com

У різних крупах і борошні часто заводяться так звані борошняні жучки або борошняні хрущаки. Це дуже маленька комаха, з невеликим подовженим тілом червоно-коричневого кольору без блиску, з боків є надкрила. Завдяки своїм розмірам він може проникати навіть у незначні отвори.

Щоб продукти не зіпсувалися, достатньо покласти кілька зубчиків часнику в посуд із крупами чи борошном. За допомогою часнику легко позбутися також амбарного довгоносика – потрібно всього 200 г часнику, щоб захистити центнер зерна. А для невеликих запасів круп та борошна достатньо двох-трьох очищених зубків.

Якщо ви помітили таких шкідників кімнатних рослин, як щитівку, псевдощитівку і червців, можна спробувати простий лайфхак із часником. Подрібнюємо 50 г часнику, заливаємо 1 л води і настоюємо протягом доби у щільно закритому посуді у темному місці. Потім розводимо 1 ч. л. настою у літрі води та обприскуємо ним кімнатні рослини.

Читайте також: Експерт розповів, як без хімії позбутися молі в шафі.

Ще один варіант – подрібнюємо 250 г часнику разом із лушпинням. Додаємо 500 мл води та залишаємо настоюватись у темному місці протягом 5 днів під кришкою. Після цього проціджуємо його і переливаємо в непрозору ємність. Перед застосуванням розбавляємо: 25 мл настою розчиняємо у 1 л води. Обприскуємо рослини тричі, зробивши паузу на 5 днів.

А позбутися попелиці, яка теж часто селиться в кімнатних квітах, допоможе часникове лушпиння. Для цього його потрібно збирати протягом кількох місяців. Щоб зробити настій, заливаємо водою 150 г лушпиння і сухого листя часнику, настоюємо добу, а потім проціджуємо. Застосовуємо відразу – обприскуємо рослини, які потрібно позбавити від таких шкідників, як павутинний кліщ і попелиця.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Олексій Завгородній (співак Позитив) зустрічається з танцівницею Юлією Сахневич - обраниця музиканта привітала його з днем народження

Після виїзду з України Олег Кензов виступив з росіянами у Німеччині: що відомо про скандал

Олег Кензов з Мішею Марвіним та зірками-путіністами виступив на російському заході у Німеччині - артист виконував російськомовні пісні

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Попелиця харчується молодими соковитими рослинами. Як позбутися шкідника - читайте в матеріалі