Лайм

Агресія прокидається часто: Женя Галич у ЗСУ розповів, що його дратує в спілкуванні з цивільними

Військовослужбовець поділився особистими спостереженнями

Фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич вступив до лав ЗСУ навесні 2022 року. Музикант, який після військової кафедри був офіцером запасу, не чекав повістки, тому сам приєднався до 135-го окремого батальйону 114-ї бригади ТРО. Нині він носить звання лейтенанта і пишається своїм життєвим вибором.

В інтерв'ю для Veteran Hub Галич прокоментував актуальне питання спілкування військових із цивільними. Євген не приховує, що часто відчуває агресію через поведінку деяких чоловіків.

Читайте також: Мене це дратує: Женя Галич жорстко розкритикував гурт "Антитіла" за пісню "Фортеця Бахмут".

Фото: https://www.instagram.com/jenia_galich/

"Існує багато "червоних прапорців", які мене максимально зачіпають. Перше - це відмазки. Деякі цивільні, які мене зустрічають, чомусь вважають за потрібне сказати: "Я б теж пішов служити, але зараз треба вирішувати справи..." Або пише людина: "Слухай, друже, мені тут повістка прийшла. Що порадиш, брати її в руки, розписуватися, чи ні? Напевно, треба йти служити, але може не зараз". Мені все одно, чи збираєшся ти, чи ні. Я не штурмовик, я не професійний військовий. Просто так вийшло, що на мою країну напали", - каже Галич.

Також вокаліста O.Torvald дратує, коли на нього дивляться з жалем чи поблажливістю.

"Буває, що зустрічаєш людей, з якими давно не бачився, і вони тобі поблажливо кажуть: "Ну що ти, служиш?" Ніби я не зміг втекти від повістки, - обурився він. - У мене агресія прокидається дуже часто".

Читайте також: Мають воювати професійні люди: хореограф Євген Кіт розповів, чи збирається мобілізуватися.

Фото: https://www.instagram.com/jenia_galich/

Є у Галича претензії і до військових. Йому особливо не подобається, коли деякі артисти, які служили чи служать у ЗСУ, виступають на концертах у військовій формі.

"Мені важко зрозуміти військових, які міряються [досягненнями]: "рекс" ти чи не "рекс", був у полоні чи бойових діях, чи не був. Починається просто хвіст павича, - каже Галич. - А ще цікава історія, коли мої колеги починають виступати у військовій формі на сцені. Навіщо? Я бачу, як в інших країнах люди виступають на благодійних концертах, і виходять на сцену в Амстердамі у формі. Думаєш: "Будь ласка, не ганьбися". Це максимальний крінж".

Артист додав, що з повагою ставиться до форми, але вона потрібна щоб воювати або служити у штабі, а не щоб вихвалятися.

Раніше зірка "Довбуша" Сергій Стрельников розповів, як його не взяли до армії: "Розвернули у військкоматі".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil