Лайм

Дочка Ніни Матвієнко озвучила подробиці прощання зі співачкою: коли і де її поховають

Виконавиця не дожила два дні до свого 76-річчя

Прощання з народною артисткою України Ніною Матвієнко, яка пішла з життя 8 жовтня, відбудеться у середу, 11 жовтня. Про це у соцмережах повідомила донька співачки Тоня Матвієнко.

Відповідна публікація з'явилася на сторінці Антоніни в Instagram. Також цю інформацію вона повідомила в Instagram-stories. "Прощання відбудеться 11.10 в Філармонії 11:00-13:00. Поховання на Звіринецькому кладовищі", - йдеться у пості. Донька відомої виконавиці оприлюднила архівне чорно-біле фото мами, на якому та позує у вишитій сорочці і з розпущеним довгим волоссям.

Читайте також: Материнське начало у нас найсильніше: що говорила Ніна Матвієнко про незалежність України.

Фото: instagram.com/tonya_matvienko

Нагадаємо, про смерть Ніни Матвієнко стало відомо 8 жовтня. У соцмережах Тоня Матвієнко написала, що її мама пішла з життя. Інші подробиці трагічної звістки поки залишаються невідомими.

"Сьогодні від нас пішла справді народна артистка України. В усіх сенсах цього слова. Ніна Митрофанівна Матвієнко. Овації її унікальному співу лунали в залах по всій Україні, у США, Канаді, Франції, Польщі, Південній Кореї, Мексиці, у країнах Латинської Америки та багатьох інших місцях планети.

З нами назавжди залишаться її неперевершений автентичний і справді магічний голос, її народні ліричні та обрядові пісні. Колядки, щедрівки, веснянки, купальські, жниварські й обжинкові, весільні пісні та колискові у її виконанні. Її "Чарівна скрипка", "Дикі гуси", "Квітка-душа". Все це житиме вічно в нашій культурі, нашій музиці, нашій пам'яті", - прокоментував смерть народної улюблениці Володимир Зеленський.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Читайте на тему: Маму Кузьми Скрябіна поховали поруч зі співаком: подробиці прощання.

Яким було життя Ніни Матвієнко

Ніна Матвієнко народилася 10 жовтня 1947 року у с. Неділище Ємільчинського району Житомирської області. У 1968-му закінчила вокальну студію при хорі імені Григорія Верьовки, у той же рік стала його солісткою. З 1968 року співпрацювала з вокальним тріо "Золоті ключі". З 1991 року стала солісткою Національного ансамблю солістів "Київська камерата".

Артистка виконувала народні пісні і твори українських композиторів — колядки і щедрівки, веснянки, пісні до Зелених свят, купальські та петрівчані, жниварські й обжинкові, весільні, колискові, поховальні, жартівливі й танцювальні, псалми, історичні та станові пісні, пісні про кохання та родинне життя.

Також Матвієнко грала у телевиставах ("Маруся Чурай", "Катерина Білокур", "Розлилися води на чотири броди"), художніх фільмах ("Солом'яні дзвони", "Пропала грамота"), в радіовиставах ("Політ стріли", "Кларнети ніжності").

У 1971-му році Матвієнко вийшла заміж за художника Петра Гончара. У шлюбі подружжя прожило аж до 2021 року, до поки артистка не прийняла рішення розірвати стосунки. У шлюбі у пари народилося троє дітей: сини Іван та Андрій, донька Антоніна.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євробачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

alyona alyona впала на репетиції перед "Євробаченням-2024": в якому стані реперка

alyona alyona впала під час генеральної репетиції на Євробаченні-2024 - реперка запевнила, що почувається добре - відео

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита