Лайм

Іконописець і монах: що відомо про синів Ніни Матвієнко Івана та Андрія

Тоня Матвієнко має двох старших братів

Покійна Ніна Матвієнко була багатодітною матір'ю. З трьох дітей народної артистки України, яка пішла з життя 8 жовтня, публіці відома лише донька Антоніна, а про двох синів співачки майже ніхто нічого не чув. Який вигляд вони мають і чим займаються - далі в матеріалі theLime.

Старшого сина Ніни Матвієнко звуть Іван. Артистка народила первістка у 1973 році через два роки після весілля з художником Петром Гончаром.

Читайте також: Дочка Ніни Матвієнко озвучила подробиці прощання зі співачкою: коли та де її поховають.

Ніна Матвієнко та Петро Гончар Фото: instagram.com/tonya_matvienko

У 2005 році Іван Гончар постригся у ченці. Тепер його звуть Януарій. Старший брат Тоні Матвієнко 12 років служив у Бахчисарайському Свято-Успенському монастирі Моспатріархату, але після окупації Криму Росією син артистки переїхав до Ніжина.

"Вони проросійські. Настоятель дав благословення йти голосувати за анексію, це було обов'язково. Я не ходив, і все це знали. Не тільки не приховував своїх поглядів, а й сварився через це", – розповідав отець Януарій Gorod.cn.ua.

Читайте також: Марія Бурмака заступилася за покійну Ніну Матвієнко після згадок її суперечливих висловлювань.

Іван Гончар – старший син Ніни Матвієнко Фото: gorod.cn.ua

У місті на Чернігівщині син Ніни Матвієнко став ієродияконом церкви Івана Богослова ПЦУ. У Ніжині він із ще одним ченцем винаймає квартиру, за яку платила покійна Ніна Матвієнко з чоловіком. Також артистка регулярно вносила пожертвування в храм.

Допомагала старшому братові-ченцю й зіркова сестра. Тоня Матвієнко пожертвувала свою машину Honda.

"Ми мішки з цементом на ній возимо. Вона, звичайно, дамська машинка, але вже про це забула. У кожному монастирі потрібен автомобіль. Одна справа, коли за свої гроші вибираєш і купуєш те, що тобі потрібно в господарстві. Інша справа, коли тобі пожертвували. Який автомобіль дали, такий і добрий", - розповідав еродіакон Януарій.

Тоня Матвієнко з братами Фото: instagram.com/tonya_matvienko

Отець Януарій розповідав, що ченці самі заробляють собі на життя. Іван займається іконописом, іноді розписує помешкання. Серед його робіт – космос на столичній дитячій школі на Дарниці. Часто роботу йому підкидає брат Андрій.

Середній син Ніни Матвієнко та Петра Гончара пішов стопами батька. Андрій Гончар – художник, іконописець у Києві.

Серед найвідоміших його робіт - картина "Григорій Сковорода", яку він написав у 23 роки. Під час навчання у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури Андрій буквально упивався творчістю Сковороди, перечитав усі його твори.

Читайте також: Душа нації, голос епохи: зірки вшановують пам'ять Ніни Матвієнко після повідомлення про її смерть.

Ще одна відома його картина – "Козак Мамай", написана Гончаром у 1999 році.

"Козак Мамай у моїй свідомості уособлює тотальну свободу. На полотні поряд з Мамаєм, з одного боку - Життя, з іншого - Смерть, - коментував твір Андрій Гончар. - Саме так я показав величну людину, яка нічого не бояться, що вийшла за рамки Смерті, і тому отримує всі дари Життя. Бо людина, яка не має страху, пізнає вічність".

Андрій Гончар – середній син Ніни Матвієнко Фото: esu.com.ua

Також син покійної Ніни Матвієнко займається розписом у храмах. Разом із батьком та групою художників розписував Михайлівський Золотоверхий собор, коли відбудовували святиню.

Тепло свого пензля Андрій Гончар залишив також на відновленому куполі Софії Київської та на східному фасаді в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Також роботи рук художника є у Покровському храмі на Подолі, у храмі Богородиці Пирогощої, у церкві Різдва Христового.

Раніше колеги Ніни Матвієнко назвали ймовірну причину смерті співачки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також