Лайм

Перенесла кілька операцій: колеги Ніни Матвієнко назвали ймовірну причину смерті співачки

"Вона до останнього турбувалася, щоб залишатися справжньою княгинею"

Останні дні свого життя народна артистка України Ніна Матвієнко провела у лікарні. Їй встигли зробити кілька операцій, але, на жаль, лікування не допомогло.

Детальніше про причину смерті виконавиці розповіли телеведуча Анджеліна Рудницька, народна артистка України Валентина Ковальська, акторка Ольга Сумська, а також артистка Оксана Муха. Відповідними коментарями вони поділилися у розмові з виданням OBOZREVATEL.

Читайте також: Дочка Ніни Матвієнко озвучила подробиці прощання зі співачкою: коли і де її поховають.

Ніна Матвієнко померла у 75 роківФото: instagram.com/tonya_matvienko

Рудницька товаришувала з Матвієнко протягом багатьох років, і вона зазначила, що життя Ніни Митрофанівни забрала "тяжка хвороба". Проте називати точний діагноз жінка не стала.

"Вона ж дуже сильна, скільки всього пережила – і вистояла. Сподівалася, що внутрішня сила допоможе їй подолати хворобу. Вона народилася у важкий післявоєнний 1947 рік – тоді дуже багато дітей не вижили. В мене мама з цього року, я знаю з розповідей бабусі, як було важко. Ми, її друзі, дізналися про хворобу відносно недавно. Мовчали, бо вона не хотіла показуватися слабкою. Я запитувала Тоню, чи можна приїхати в лікарню, відповіла, що мама не хоче, щоб її бачили такою. Вона до останнього турбувалася, щоб залишатися справжньою княгинею", - прокоментувала трагічну звістку ведуча.

Ковальська, яка теж була давньою подругою співачки, пригадала, як ще нещодавно вони разом проводили час. Тоді ніхто навіть подумати не міг, що Матвієнко має якісь проблеми зі здоров'ям. "Їздили разом на день народження Івана Миколайчука на Буковину. Зустріч була призначена на 10 ранку, побоювалися, що ніхто не прийде. А людей було! Потім поїхали до музею Миколайчука в його рідному селі, згодом – в одну із шкіл, ввечері був ще один захід. І Ніна все це витримала, не було навіть натяку на те, що погано себе почуває. Вона мала дуже гарний вигляд", - каже вона.

"Я знала, що Ніна лежить в лікарні, що їй зробили операції, але була впевнена, що її витягнуть. Робили операцію на підшлунковій, а потім ніби на нирках. Уточнення, чим саме хворіє, не було. Я думала: ну буває, вік. Підтримувала, висилала всякі смішинки. Вона мені написала: "Вже одна операція пройшла, ще другу чекаю". Після другої прислала фото. Сиділа в кріслі, мала гарний вигляд, правда, з коротко підстриженим волоссям. Написала: "Я вже можу сидіти, слава Богу". Я відповіла: "Ти будеш не тільки сидіти, а й літати на крилах пісень". Хіба ж могла подумати, що все так страшно?" - також коментує смерть подруги вона.

Читайте на тему: Душа нації, голос епохи: зірки вшановують пам'ять Ніни Матвієнко після звістки про її смерть.

Співачка Оксана Муха, яка продовжує боротьбу з онкологією, також висловилася про смерть Ніни Митрофанівни. У коментарі виданню вона сказала наступне, що Ніна Матвієнко коротко підстриглася у період лікування.

Ніна Матвієнко і Оксана МухаФото: instagram

"Я теж довго мовчала про свою хворобу. Я вважаю, що такі хвороби є виною людей, які заздрять та ненавидять – вони посилають жахливу енергію на людей, які відкриті душею та серцем. Рак сам по собі не з’являється – це на совісті поганих людей.

Останній раз ми спілкувалися в кінці серпня. Ніна не сказала мені про хворобу. Вислала фото, де вона підстрижена коротко. Я запитала, що сталося: така рішуча зміна. Вона: "Не переживай, все добре. Набридло довге волосся". А я не наважилася лізти в душу", - поділилася співачка.

Сумська сказала, що хвороба поборола знаменитість за кілька місяців. Згадуючи минулі часи, вона зауважила, що у смерть народної артистки досі важко повірити. "Не знаю, чому так швидко і чи можна було врятувати. Ще на Різдво ми разом сиділи за одним столом. Це були Карпати. Ніночка була така прекрасна, сяюча, життєрадісна – навіть думки не виникало, що скоро все стане по-іншому. Красуня, енергетика зашкалювала, розкішне вбрання, посмішка. Ми зустрічалися на концертах для військових цієї весни та влітку… Декілька місяців – і отака страшна новина. Ми всі шоковані", - зазначила акторка.

Ніна Матвієнко і Ольга СумськаФото: instagram

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євробачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

alyona alyona впала на репетиції перед "Євробаченням-2024": в якому стані реперка

alyona alyona впала під час генеральної репетиції на Євробаченні-2024 - реперка запевнила, що почувається добре - відео

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита