Лайм

Марія Бурмака заступилася за покійну Ніну Матвієнко після згадок про її суперечливі висловлювання

10 жовтня зірці могло б виповнитися 76 років

Після новини про смерть 75-річної народної артистки України Ніни Матвієнко у мережі почали згадувати її коментарі про війну на Донбасі та заяви про походження від княгині Ольги. Суперечливі висловлювання не раз ставали причиною обурення з боку суспільства, і прокоментувати цю тему наважилась співачка Марія Бурмака.

На своїй сторінці в Instagram виконавиця оприлюднила спільне фото з Ніною Матвієнко, і на честь її дня народження, який знаменитість могла б відзначити 10 жовтня, поділилася власними спогадами. Бурмака зазначила, що люди такого масштабу як Ніна Митрофанівна не обирають позицію "подобатись всім" і не бояться висловити свою думку, навіть якщо вона буде комусь неприємною.

Читайте також: Душа нації, голос епохи: зірки вшановують пам'ять Ніни Матвієнко після звістки про її смерть.

Фото: instagram.com/mariaburmaka

"В мене округлялись очі, коли я ці дні читала якісь відсилки до інтерв'ю Ніни Митрофанівни, до її ідей про княгиню Ольгу, якісь особисті подробиці… Люди, ви що?! Як ви можете писати таке, коли людини вже не стало! Це ж була Величина! Вона мала право думати що хотіла, казати те, що вважала за потрібне, навіть помилятись і бути неправою. Вона була дуже жива і завжди говорила, що думає. Могла і словом припечатати, і зауваження зробити, і виразів не вибирала", - говориться в пості Бурмаки.

Наостанок Марія зауважила, що Матвієнко прожила нелегке життя і проходила боротьбу на кожному кроці, проте це не заважало їй не боятися нового та жити життя на повну. "Я її завжди сприймала як рідну, як маму. Нелегке життя прожила, боротьба була в кожному кроці, внутрішньо була, як кремінь. Завжди вона була з людьми. І на Помаранчевому Майдані і Революції гідності. Завжди підтримувала нове і брала участь у різних колабораціях і проектах. А як вона співала музику українського середньовіччя. Овації вам, Ніно Митрофанівно, вічна любов і вдячність", - також написала колега покійної артистки.

Що говорила Ніна Матвієнко про війну на Донбасі і своє походження

Стосовно свого походження Матвієнко казала, що походить зі старовинного роду, який сягає корінням до княгині Ольги, а її предок - троюрідний брат княгині Ольги Микита Нестіч.

"Мама приховувала це від нас усе життя. Боялася, що сім’ю можуть просто знищити. Я походжу зі старовинного роду, який сягає корінням до княгині Ольги. Мій предок — її троюрідний брат — Микита Нестіч. Тож уся сила моя звідти, з минулого… Нашу сім’ю у селі називали "шляхтою". Рідня довго не могла пробачити мамі, що вона вийшла заміж за простого хлопця. Хоча мій батько був із роду священиків", - висловлювалася Матвієнко.

Читайте на тему: Материнське начало у нас найсильніше: що говорила Ніна Матвієнко про незалежність України.

Війну на Донбасі, розв'язану Росією, Матвієнко у своїх коментарях називала "клановим протистоянням", у якому кожен з учасників має свої інтереси. При цьому знаменитість зізнавалася, що під час молитов проклинає винуватців конфлікту, називаючи ворогів "кривавою елітою":

"У Путіна свої інтереси, у Ахметова – свої, у Порошенка – свої, у Коломойського – свої і так далі... І до кожного угруповання йдуть воювати. Як же я можу ставитися до АТО?" – задавалася питанням Матвієнко.

За її словами, "тепер з родичами воюємо, з кров'ю своєю". 72-річна на той момент співачка зазначала, що у зоні бойових дій гине "еліта": "Пішли сміливі хлопці, пішли ті, хто не народив дітей... Невінчані дівчата залишилися". "Я знаю, хто вороги, – кривава еліта. Ті троє, які вивели всіх на площу, заради своїх шкурних інтересів... Я їм не пробачу ніколи цього", – також висловлювалася співачка.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

У 2018-му році народна артистка України заявила, що не відвідувала українських захисників на сході, оскільки спершу була проти війни між Україною та Росією. Окрім того, вона не не хотіла співати для однієї зі сторін, бо "народи обох країн - брати".

"Ні разу я не їздила. Була два рази в Слов’янську. Я не знала, що їм співати. По-перше, я не хотіла цієї війни, я протестувала. Одним співати, а другим не співати? І ті, і ті – брати. Я вважала, що це не пояснювально, я не можу цього пояснити", - говорила Матвієнко кілька років тому, ще до початку повномашстабного вторгнення РФ в Україну.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Більше не у трійці лідерів: Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024"

Станом на 7 травня представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil знаходяться на 4 місці у таблиці прогнозів букмекерів