Лайм

Володимир Дантес і Даша Кацуріна знялися у фільмі про шлюбну нерівність в Україні: відео

Пара підтримує легалізацію одностатевих шлюбів

Після співака MELOVIN за легалізацію одностатевих шлюбів в Україні виступили Володимир Дантес і Даша Кацуріна. Пара знялася у документальному фільмі "Шлюбна (не)рівність в Україні", прем'єра якого відбулася 11 жовтня.

Стрічка складається із двох частин. У першій показана спотворена реальність, де гетеро-шлюби недоступні, а все, що відбувається з гетеро-парами, схоже на несправедливий і жорстокий світ. У другій частині можна почути історії реальних ЛГБКТ-пар та почути, що про одностатеві шлюби думає співак та його кохана.

Читайте також: На шляху до Європи: Володимир Завадюк висловився про підтримку ЛГБТ в Україні.

Фото: instagram.com/kharkivpride

"Коли я ріс, у Харкові я ходив до єврейського клубу "Гілель". Там була купа моїх друзів, багато з них були геї та лесбійки. Я тоді вперше з ними познайомився, мені було 16 років. Я такий: "Ну круто". Я тоді взагалі не ставив собі питання того, що у них немає дозволу на те, щоб стати чоловіком і дружиною, чоловіком і чоловіком... І зараз, у 2023 році, коли одна країна може нападати на іншу, бо вони так собі вирішили, представники ЛГБТК+ можуть захищати країну, можуть працювати на будь-яких посадах, все робити для цієї країни. А офіційно одружуватися не можуть. І це дуже дивно для мене", - сказав Дантес.

Даша Кацуріна зйомку у документальному фільмі "Шлюбна (не)рівність в Україні" назвала дуже важливою.

"Я не розумію, як стать може впливати на рішення людини оформити свої стосунки офіційно. Чому ми можемо з тобою, а наші друзі не можуть, - сказала дизайнерка своєму коханому. - Якщо ти чоловік з чоловіком або жінка з жінкою... Чому?".

Фото: instagram.com/kharkivpride

У фільмі показана історія стосунків телеведучого Анатолія Єреми та його партнера Миколи Шестаковського. Також до проекту долучилися ведучий чоловічого YouTube-шоу "Ебаут" Ігор Донських, активістка та художниця з Маріуполя Діана Берг із чоловіком та ще багато ЛГБТК+ пар та союзників, у тому числі представники ЛГБТ-військових.

Читайте також: Учасник "Холостячки-2" Хветкевич зіграв весілля зі своїм бойфрендом у Мексиці: романтичні фото.

Фото: Новий канал

Проект на підтримку рівних шлюбів реалізували режисер Юрій Двіжон, громадська організація "ХЖО Сфера" та ХарківПрайд.

"ЛГБТК+ сім'ї в Україні поки що не мають жодного юридичного статусу, через що вони залишаються поза увагою держави та суспільства, – сказала Ганна Шаригіна, співорганізатор ХарківПрайду. – Мова йде про конкретні можливості, які гарантує держава начебто усім громадянкам та громадянам: приймати рішення в кризових станах, поховати, мати доступ в реанімацію, успадкувати спільне майно в разі смерті партнерки чи партнера. Виходить так що в умовах війни та постійної загрози людському життю частина українок та українців залишаються юридично не захищеними".

Нещодавно український блогер, актор серіалу "Київ вдень та вночі" Олег Машуковський зробив пропозицію своєму коханому - візажисту на ім'я Данило.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil