Лайм

Був розвідником: дружина загиблого актора Олексія Хільського розповіла про його службу

Захиснику було 35 років

У серпні 2023 року боронячи Україну на фронті загинув актор Олексій Хільський, який знімався у другому сезоні "Кріпосної". Дружина загиблого захисника акторка Надія Хільська розповіла, коли її чоловік вступив до лав ЗСУ та ким служив до своєї загибелі.

В інтерв'ю Аліні Доротюк вдова розповіла, що на другий день повномасштабної війни Олексій пішов добровольцем у військкомат. Через велику чергу стати на облік актору не вдалося, тому він записався до столичної тероборони.

Читайте також: Без тилу немає фронту: Нікіта Добринін розповів, чому після служби у теробороні не пішов воювати.

Фото: instagram.com/hilska_nadiya

6 березня 2022 року Хільський вивіз сім'ю з Києва до Чернівецької області, а сам пішов до місцевого військкомату. За два дні чоловік вже проходив бойову підготовку.

Надія розповіла, що Олексій не мав жодного військового досвіду. Актор мав лише елементарні навички володіння зброєю, оскільки сам цікавився цим через свою професію. "Він ходив і навчався, як поводитися зі зброєю, тому що йому самому було цікаво. Він хотів у кадрі виглядати впевнено", - сказала акторка.

Фото: instagram.com/hilskiy

Надія зізналася, що Олексій не радився з нею щодо того, чи йти йому воювати, його рішення було твердим. Акторка підтримала вибір чоловіка і не стала його відмовляти.

"Я бачила його, я спостерігала за ним з самого початку повномасштабного вторгнення, я на нього реально не могла дивитися, тому що він сам себе поїдав. Він просто не міг не піти. Я це розумію і розуміла тоді. Навіть якщо я там ляжу впоперек входу і не буду його пускати, у мене все одно не вийде. І це нечесно. Нечесно перед його совістю. Чому я маю так з ним поступати. Він би просто не зміг", - зазначила вона.

Фото: instagram.com/hilska_nadiya

Акторка розповіла, що її чоловік був розвідником. "Він дуже швидко піднявся кар'єрними сходами, став головним сержантом взводу", - поділилася Хільська.

За час своєї служби у ЗСУ Олексій Хільський був тричі поранений: двічі під Херсоном, один раз у Бахмуті. Загинув 35-річний воїн 17 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. За тиждень до своєї смерті боєць приїжджав додому у свою першу 15-денну відпустку.

Фото: instagram.com/hilska_nadiya

Про смерть коханого акторка дізналася від його побратима, який висловив їй співчуття у соцмережах. Воїн тоді не знав, що Надії ще не повідомили про загибель Хільського. Згодом командир Олексія підтвердив цю трагічну звістку.

Надія припускає, що їй не розповіли одразу, оскільки тіло її чоловіка якийсь час було на полі бою. Забрати його вдалося завдяки сміливості побратимів Олексія.

Читайте також: Побратими загиблого на фронті актора Євгена Світличного розповіли про його останній бій.

"Вони були на нулі і евакуювалися 20 кілометрів звідти. Тіло залишилося там. Але я дуже вдячна побратимам, що вони його дістали. Вони робили це у 2 підходи, тому Льоша кремезний такий, високий... Це було фізично важко, я це розумію. Але вони його витягли", - сказала артистка.

До 24 лютого 2022 року Хільський активно знімався у фільмах та серіалах, грав у театрі. На рахунку актора близько 25 ролей у кіно ("Нюхач", "Кріпосна", "Квачка" та інші), а також десятки робіт у театрі. З Надією Олексій був разом 16 років, 13 з яких – у шлюбі. В нього залишилася 13-річна донька.

Раніше акторка "Кріпосної" Анна Сагайдачна розповіла, що на фронті загинув її рідний дядько.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil