Лайм

Розвиток хвороби вдалося зупинити: телеведучий Богдан Шелудяк розповів про свій стан

Блогер проходить лікування у стаціонарі

Декілька днів тому актор і телеведучий Богдан Буше (Шелудяк) повідомив, що у нього діагностували неврологічне захворювання - Гійєна-Барре. Тепер блогер розповів про свій стан, прогнози лікарів і назвав симптоми рідкісної хвороби.

"Розвиток хвороби вдалося зупинити. Тобто все зупинилося на тих симптомах, які були під час початку лікування. А це: оніміння рук і ніг (легке оніміння навіть пахової зони); очі видають дві окремі картинки (тобто, я бачу нормально те, що перед носом); порушена координація; парез м'яких ньобних тканин (через це я так гундяво розмовляв, а ще закидало воду в ніс при ковтанні); плюсом до цього загальна слабкість, головний біль, запаморочення, задуха", - написав блогер в Instagram-історіях.

Читайте також: Не 10 з 10: Богдан Буше відповів хейтерам та розповів, на що схожа його хвороба.

Фото: instagram.com/bushe8

Богдан показав фото, коли відчув перший симптом – двоїння в очах. І додав, що усі ознаки хвороби з'явилися протягом трьох днів.

Фото: instagram.com/bushe8

За словами Буше, на ранок йому стало гірше, в очах ще більше двоїлося. Блогеру порадили виміряти тиск, хоча, як він зазначає, раніше ніколи не скаржився на подібні проблеми.

Побачивши на монометрі підвищені цифри, Богдан випив таблетку, але краще йому не стало. Ввечері тиск знову піднявся і ведучий вирішив, що причина його стану саме у цьому.

Фото: instagram.com/bushe8

Шелудяк розповів, що випив ще одну таблетку для зниження тиску і ліг спати з думками, що вранці його стан покращиться і він поїде кататися на мотоциклі.

Однак наступного дня з'явилися нові симптоми - оніміння рук, ніг та пахвинної зони. Блогер одразу поїхав у клініку, де йому знову виміряли тиск, який цього разу був знижений. Лікарі направили його здати аналізи, зробити УЗД шиї та порадили випити кави, щоб "попустило".

Випивши чашку кави, Богдан одразу поїхав додому, оскільки, за його словами, стояти і сидіти вже було неможливо. Ввечері на Буше чекав ще один шок - проблеми з голосом і мовленням.

"Чесно кажучи, навіть тоді лягаючи спати, я сподівався, що до ранку все саме пройде. Але вранці я ледве підвівся, фізично просто не міг цього зробити і попросив сестру довезти мене здати аналізи, тому що до таксі сам би не дійшов", - згадує Шелудяк.

Фото: instagram.com/bushe8

Після лабораторії сестра повезла Богдана додому, який на той момент "ледь не вмирав". Шелудяк згадує, що на той момент думав, що це буде його "кінцева зупинка", оскільки ніколи ще так погано не почувався. Тоді дівчина запропонувала братові поїхати у відділення швидкої допомоги. Так Богдан опинився у стаціонарі.

Наприкінці блогер зробив кілька важливих висновків: "Цінуйте своїх близьких. Май план Б (а краще і план А). Не нехтуй допомогою у критичній ситуації".

Дізнайтеся, де зараз Катерина Тишкевич і що відомо про її хворобу, яку довго не могли діагностувати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре