Лайм

Де зараз Катерина Тишкевич і що відомо про її хворобу, яку довго не могли діагностувати

Знаменитість повернулася до медикаментозної терапії

Катерина Тишкевич - 29-річна акторка, яку можна побачити у численних російськомовних фільмах та серіалах, знятих до повномасштабної війни. На якийсь час вона зникла із соцмереж та перестала висвітлювати життя, однак нещодавно дівчина повернулася у Instagram та навіть розповіла про свій стан на тлі боротьби із важкою хворобою. Детальніше про життя акторки, її лікування, а також повернення до України - читайте далі на сторінці.

Читайте також: Рік боролась за життя: співачка Оксана Муха розповіла про лікування раку.

Катерина ТишкевичФото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

У червні минулого року знаменитість вперше розповіла підписникам, що тривалий час страждає від загадкової хвороби, яку лікарі не могли доволі тривалий час діагностувати. Головний симптом - сильний головний біль, який починався раптово і не відпускав ні на секунду. Після того, як дівчина розповіла про це шанувальникам, вона також активно ділилася подробицями лікування. Зокрема розповідала, що приймала більше 15 таблеток кожного дня, і це призводило до неприємних побічних ефектів. Через це Тишкевич шукала інші варіанти, які допоможуть вилікуватися та покращити стан.

Коли знаменитість вирішила відправитися на лікування до Німеччини, то оголосила у соцмережах про збір суми в розмірі більше 11 000 євро, аби мати змогу отримати експертне лікування за кордоном. Згодом стало відомо, що вона відмовилася їхати до Німеччини. Тоді зірка заявила, що розглядає лікування у Данії, оскільки там, за її словами, працюють найкращі фахівці з головного болю. Проте уже згодом з’ясувалося, що у Данії їй відмовили. Після цього Катерина знайшла спеціалізовану клініку у Італії: вона говорила, що готується до виїзду з України на лікування саме туди. Проте, як стало відомо потім, і з цією країною не вийшло.

Тому дівчина наважилася на експериментальне лікування на Батьківщині. Через місяць нарешті вона почула свій діагноз - соматоформний головний біль, викликаний функціональною поломкою мозку. За словами акторки, хвороба виникла через порушення біохімії у мозку після пологової травми. У дитинстві їй поставили діагноз ДЦП, який тривалий час не проявлявся, проте після 20 років наслідки почали з'являтися.

Читайте на тему: Хоче перекласти свої хіти українською: що стало з Євгенією Власовою і як вона виглядає зараз.

Фото: instagram.com/mrsketrin

Після встановлення діагнозу акторка почала приймати ліки, а також займатися лікувальною фізкультурою, проходила курс із психологом. Кошти, які вона раніше зібрала на лікування у Німеччині, дівчина відправила на допомогу армії, хворим дітям та безпритульним тваринам.

Пізніше зірка українських фільмів та серіалів заявила, що все ж таки їде лікуватися за кордон. Вона додала, що буде здавати в оренду власний будинок, аби мати змогу оплачувати лікування.

Згодом дівчина повідомила, що знаходиться на Балі (Індонезія). У соцмережах розповідала, що вчиться приймати власний стан та жити без ліків, а також медитує та намагається розслаблятися. "Не перестаю вірити, що одного ранку прокинуся зі свіжою і світлою головою. Роблю для цього багато чого", - коментувала той період життя вона.

Нещодавні публікації акторки у Instagram свідчать про те, що вона повернулася до України після тривалого перебування за кордоном. У жовтні Тишкевич опублікувала фото разом із чоловіком, зроблене на тлі одеського моря. "Вітаємо зі Святом наших Захисників та Захисниць. Вічна шана та вдячність кожному і кожній. Дякуємо за кожен новий день, за те, що мали можливість прогулятися українською Одесою, посидіти біля українського Чорного моря", - йшлося у підписі до кадру. На знімку дівчина виглядала щасливою та посміхалася.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Читайте на нашому сайті: Хвороба Паркінсона, деменція і діабет: невиліковні діагнози, з якими живуть світові зірки.

Кілька днів тому, наприкінці жовтня, знаменитість показала прогулянку столицею разом із чоловіком Валентином. У пості вона зазначила, що психолог порадила їй виходити на прогулянки, щоб "перемикати увагу на зовнішній світ". Висловилася вона і про свій стан, заявивши, що "голова не ок вже близько 10 місяців". Також Катерина подякувала своєму обранцю, який підтримує її та вірить у зцілення.

"Психолог сказала витягати себе гуляти щодня, щоб перемикати увагу з голови на зовнішній світ, бо є дуже сильна фіксація…що не дивно, бо голова не ок вже 10 місяців без перерви. Неймовірно вдячна своєму чоловіку за те, що він витримує всі мої непрості стани, завжди поруч, підтримує і вірить в моє зцілення. Без нього я б точно вже відʼїхала в інші світи…" - йдеться у публікації зірки.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Про своє лікування тепер Тишкевич говорила і в Instagram-stories. Тоді вона написала, що повернулася до медикаментозного лікування, але сильних успіхів поки немає, лише з'явилися побічні ефекти.

"Я жива, але все ще не дуже здорова. Повернулась до медикаментозної терапії та психотерапії. Шукаємо схему препаратів, що працює. Поки, окрім побічних дій, успіху не маємо. Віримо в найкраще", - йшлося у stories акторки.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Нагадаємо, Катерина Тишкевич знімалася у таких фільмах та серіалах, як "Жіночий лікар", "Швидка допомога", у 2015 році зіграла головну роль у серіалі "Безсмертник". Також вона з'являлася у стрічках: "Ніщо не трапляється двічі", "Бідна Саша", "Авантюра" та низці інших.

Акторка у шлюбі із українським актором Валентином Томусяком, за якого вийшла заміж у 2019 році.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа