Лайм

Експерт попередила, чому не варто взимку користуватися лаками і гелями для волосся

Ці засоби для укладки можуть нашкодити волоссю в холодну пору року

У холодну пору року наша шкіра потребує особливого догляду, але не слід забувати і про волосся. Деякі засоби, які ми звикли використовувати для укладки, взимку можуть погіршити стан локонів. Серед них – гелі для волосся та лаки у вигляді спрею.

Читайте також: Експерти назвали найгірші помилки, які жінки роблять під час домашнього фарбування волосся.

Фото: Getty Images

"Лаки та гелі для волосся мають високий вміст спирту. Такі продукти сушать волосся і роблять його більш схильним до пошкодження, - пояснює перукарка Ліза Еббі виданню Best Life. - У теплу пору року вологість повітря допомагає захищати волосся від пересихання. Взимку холодне повітря зовні і сухе тепло всередині приміщень призводить до того, що лаки і гелі витягатимуть вологу зі стрижня волосся. В результаті волосся виглядатиме сухим і ламким".

Щоб зволожити волосся, експертка радить використовувати кондиціонери та маски. Наприклад, спеціальний кондиціонер, що не змивається, можна нанести перед будь-якими іншими засобами для укладки взимку. Він допоможе усунути ламкість, сплутування, а також статичну електрику.

Читайте також: Перукарі поділилися лайфхаками, як зробити волосся блискучим: не всі це знають.

Замінити гелі та лаки для волосся можна засобами на основі сироватки, оскільки вони не висушують стрижень волосся. Також перукарі радять взимку скоротити використання стайлерів і гарячих фенів. Корисно регулярно підстригати волосся взимку, щоб уникнути посічених кінчиків. Перебуваючи на холоді, захищайте волосся шапкою чи шарфом.

Раніше ми розповідали, чому волосся стає жирним після використання кондиціонера.

Цікаві новини для вас:

Волосся як солома: чому воно псується і що робити, щоб його поліпшити.

Що роблять фіолетові шампуні, які стали хітовим засобом для фарбованого волосся.

Чи правда сухі шампуні роблять волосся чистим: перукар зробив важливе уточнення.

Новини партнерів

Читайте також