Лайм

Олексій Суханов пояснив, навіщо зберігає паспорт РФ після отримання українського громадянства

Чоловік прокоментував це питання

Телеведучий Олексій Суханов, який до 2014 року мешкав у Росії, у січні минулого року отримав українське громадянство. Нещодавно він пояснив, що на даний момент ще не позбувся свого російського паспорта, оскільки має на це вагомі причини.

Так, у інтерв’ю виданню OBOZREVATEL чоловік зазначив, що на російський документ купував нерухомість у Латвії, і наразі, поки потрібні папери ще не переоформлені, паспорт країни-агресорки може знадобитися. Суханов говорить, що як тільки вдасться владнати це питання, він викине російський документ одразу ж.

Читайте на тему: Не засуджую: Олексій Суханов став на захист Ольги Сумської, чия дочка в Росії мовчить про війну.

Олексій СухановФото: instagram.com/suhanov.official

"У російського паспорта закінчився термін дії в травні. Але поки лежить собі. Я його тримаю, бо потрібен для переоформлення документів на мою латвійську квартиру. ЇЇ купував на цей паспорт. Коли пройду всю цю паперову тяганину, просто в установі його і викину. А навіщо він мені? Український паспорт для мене – це законне право стати частиною людей з великої літери. Український дух – це те, що мене захоплює", - каже колишній росіянин.

В Олексія Суханова є квартира у Юрмалі, де він буває не надто часто. Востаннє чоловік був у Латвії близько року тому, проте за його житлом доглядають.

"Зараз за житлом доглядають. У мене є там квіти – ростуть. Світлини мені присилають. Не буду казати, хто мені допомагає, але це дуже крута людина, якій довіряю. Сам я був у своїй квартирі десь рік тому, коли мав відрядження. Раніше, коли приїжджав до Юрмали, дуже сумував за Києвом. А коли повертався, не вистачало Юрмали. Але зараз не знаю, як буде, бо туди наїхало багато росіян. А я їх не хочу ані чути, ані бачити. Це для мене просто огидні представники людського світу", - ділиться шоумен.

Читайте також: Все інше нагадує мені пропаганду: Олексій Суханов назвав людину з РФ, якій вірить.

Фото: instagram.com/suhanov.official

Також ведучий раніше розповідав, чи не шкодує про набуття українського громадянства:

"В 2014 році я став на бік України не для того, щоб шкодувати. Паспорт, який я отримав в січні – для мене вкрай важливий документ, як і саме громадянство. В мене жодної думки не було про те, щоб виїхати. Коли мене запитали: "Чому ти не виїжджаєш? В тебе є російський паспорт!" - я поклав слухавку. Так, він є. Але я підписав офіційну заяву, в якій пообіцяв Україні забути про свій російський паспорт і не користуватися ним".

Олексій Суханов отримав українське громадянство напередоні повномасштабної війниФото: instagram.com/suhanov.official

Нагадаємо, Олексій Суханов народився у місті Іваново. У серпні 2014 року виїхав з Росії та звільнився з "РЕН ТВ" у зв'язку з власною незгодою з позицією каналу щодо війни на сході України та іншими подіями в країні. З початком воєнного конфлікту на сході нашої країни чоловік остаточно перебрався жити до Києва.

  • У нас різні дороги: раніше Суханов розповідав про батьків в РФ та розмову з мамою 24 лютого.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії