Лайм

Достатньо жорсткий керівник: Олег Сенцов розповів про свою посаду і службу в армії

Режисер довів, що приїхав на фронт не заради піару

Олег Сенцов, який у жовтні отримав поранення в бою під Авдіївкою, є командиром роти у 47 ОМБр "Маґура". 47-річний режисер розповів в інтерв'ю "Українській правді" про свою службу в армії та бойовий досвід.

Читайте також: Олег Сенцов після поранення у тяжкому бою поділився ставленням до життя українців у тилу.

"Я командир роти. 120 людей у роті по штатці. Досвід у мене досить великий до цього був, і в бізнесі, і в кіно, а зараз - військовий. Для мене немає проблем керувати людьми, не важливо, їх троє, тридцять чи триста. Як сказав один добрий знайомий із моєї бригади: "З тобою краще дружити, ніж бути підлеглим". Я досить жорсткий", - зізнався Сенцов.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

За словами режисера, медійність в армії йому завжди заважала, оскільки люди думали, що він приїхав на фронт заради піару.

"Тебе сприймають як зірку, яка просто закотилася для того, щоб потім постити фоточки у Facebook. Я був уже в кількох підрозділах, і спочатку завжди таке ставлення. Але це було на початку. Потім, коли ти вже показуєш себе як боєць та командир, ставлення змінюється, - каже захисник України. - А фронт - це як велике село: всі одне одного знають, хто як воює, хто де знаходиться. Особливо те, що стосується яскравих персонажів, хороших командирів, комбатів і комбригів".

Олег Сенцов зазначив, що не всі, хто носить військову форму, бувають на війні, і не всі, хто буває на війні, беруть участь у бойових діях та показують результати. Своєю роботою на фронті режисер швидко завоював авторитет та гарну репутацію.

Читайте також: Олег Сенцов із дружиною відзначили перший день народження сина Дем'яна: зворушливе відео.

"Коли прийшло розуміння, що я воюю, і воюю нормально, тоді ставлення вже трохи змінюється. Тебе сприймають як бійця, а не як медійну зірку", - каже він.

Фото: скріншот / youtube.com/@pravda_com_ua

До кінця війни Олег Сенцов не збирається знімати кіно. Наразі він збирає враження, які потім можуть стати основою для художніх фільмів. Один із проектів, якими він планує зайнятися, присвячений "Азовсталі".

"Я хочу зняти фільм про захисників "Азовсталі". Ми це озвучували і навіть отримали від Netflix невеликий грант на розробку сценарію, кілька тисяч євро. Сценарій уже є, але досить сирий. Потім, коли закінчиться війна нашою перемогою, і коли я відпрацюю інший проект, я його зніму. Можливо, мине років 15. Тому що кіно про такі важливі теми, як війна, треба знімати, коли вже все трохи охололо. Зараз ті художні фільми, які знімають про Бучу і Маріуполь, не дуже добре виходять, - вважає режисер. - Є багато ідей та 5-6 готових сценаріїв. Готовий знімати хоч завтра – після перемоги".

У липні 2023 року на фронті загинув Євген Світличний - актор фільму Олега Сенцова "Носоріг". Він був командиром бойової групи і його побратими сподіваються, що він отримає звання Героя України посмертно.

Цікаві новини для вас:

Колишній режисер "Єралаша", засуджений за педофілію, приєднався до армії російських окупантів.

"Тікток-воїн, навоювався": Назар Грабар відповів хейтерам про своє звільнення в запас.

Радість для всіх близьких: Віталій Козловський розповів, куди перевівся служити з Нацгвардії.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації