Лайм

Правда про війну: Олег Сенцов показав відео запеклого бою під Авдіївкою, де отримав поранення

Чоловік боронить нашу країну від ворогів з перших днів повномасштабного вторгнення

Український режисер та захисник Олег Сенцов у соцмережах оприлюднив відео бою під Авдіївкою, під час якого отримав поранення минулого місяця. Військовослужбовець зазначив, що опублікував ролик, аби більше людей мали змогу подивитися його та побачити всю правду про війну.

Відповідна публікація з'явилася на сторінці чоловіка у Facebook. "Фейсбук зазвичай приховує подібні відео, тому прошу репост, щоб правду про війну бачило трохи більше людей", - зазначив він. Ймовірно, кадри були зняті на GoPro-камери бійців.

Читайте також: Сподіваюся бути корисним: Олександр Положинський розповів про переведення в новий підрозділ ЗСУ.

Фото: скриншот

На опублікованому відео можна побачити важкий та тривалий бій, а також готовність українських захисників пожертвувати собою, щоб врятувати побратимів. Ролик тривалістю трохи більше півгодини показує наших військовослужбовців в окопах, які протистоять російським загарбникам. За даними журналіста Юрія Бутусова і видання "Українська правда", бій відбувається на світанку, цієї осені, під Авдіївкою.

У записі можна почути, що окупанти тиснуть з усіх боків і знаходяться зовсім поруч - з одного боку лише в 15 м. По українських захисниках б'ють з гранатометів, кидають гранати та стріляють з танків. Троє українських воїнів, у тому числі і Олег Сенцов, отримують поранення. Інший боєць зазнає важких поранень ніг.

Під звуки постійних пострілів військові продовжують вести розмови по рації. "Тут поранений. Треба місце, щоб я його оглянула. У нього ноги в крові… Танчик, лягай, лягай! Ми в оточенні, по нас ї**шать танками", - говорить-жінка військова і продовжує надавати допомогу пораненому бійцю. Далі можна почути, як Сенцов, позивний "Ґрунт", говорить по рації своїм побратимам: "Повз нас проїхали 4 танки, вони стріляли, але поїхали далі на желєзку. Як прийняв?".

Читайте на тему: Олег Сенцов з дружиною відзначили перший день народження сина Дем'яна: зворушливе відео.

Після цього група приймає рішення відходити з посадки до бронетехніки двома "коробками": перші шестеро з пораненими, решта семеро прикривають відхід і після чого відходять самі. У ролику кажуть, що треба йти до місця, де висаджувалися, це в 50 м, але попереджають, що окупанти не припинятимуть обстріл з усіх сторін.

"Ні, мужики, ви без мене підете, я залишаюсь, бо це несерйозно. Я не вийду, Макс", - говорить один із поранених бійців. "Ми тебе понесемо… Ми тебе винесемо… Кулемет кидаємо, автомат я цей заберу… ти тягнеш Алькаїду (пораненого) двома руками. Тримай, як би він не кричав. Тягнеш його за руки, не кидаєш", - відповідає на це Сенцов.

Відео важкого бою закінчується тим, що захисники разом з пораненими відходять до бронетехніки, виїжджають з поля бою та передають пораненого бійця медикам, які вже чекають їх на дорозі. Бутусов також повідомив, що після цього тривалого виснажливого бою всі українські захисники, на щастя, залишилися живими.

  • Я живий: раніше Віталій Козловський у цивільному одязі відреагував на фейк про те, що він загинув на війні.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації