Лайм

Принцеса Люксембургу Олександра вагітна: що відомо про королівську родину крихітної держави

Новонароджений малюк стане восьмим онуком Великого герцога Анрі

Принцеса Люксембурзька Олександра вперше стане мамою. Батьком її майбутньої дитини є Ніколя Багорі, за якого вона вийшла заміж у цьому році.

Радісною новиною королівська родина поділилася на своїй сторінці в Instagram. Зокрема, у фотоблозі з'явилася офіційна заява: "Їхні Королівські Високості Великий Герцог і Велика Княгиня з величезною радістю повідомляють, що принцеса Олександра та пан Ніколя Багорі чекають на первістка. Пологи заплановані на весну. Великий Князь, Велика Княгиня, а також члени обох сімей поділяють це велике щастя".

Читайте також: 18-річна іспанська принцеса прийняла присягу, щоб стати королевою: як вона виглядає.

Фото: instagram.com/courgrandducale

За свого обранця Багорі, який вивчав політологію та антикознавство, представниця королівської родини вийшла заміж у квітні 2023 року. Їхній новонароджений малюк стане восьмим онуком Великого герцога Анрі.

Олександра Люксембурзька та Ніколя БагоріФото: Getty Images

Як відомо, принцеса Олександра - четверта дитина і єдина донька в родині наслідного Великого герцога Анрі та його дружини Марії-Терези Местре. Її хрещеними батьками є Мішель де Ліна та Марія-Анна Голіцина. 32-річна жінка має старших братів Гійома, Фелікса та Луї, а також одного молодшого - Себастьяна.

Олександра має ступінь бакалавра з філософії та ступінь магістра з міжрелігійних досліджень. Також якийсь час жінка навчалася в університеті США та проходила стажування в ООН. Зараз майбутня мама вивчає у францисканському університеті Штойбенвілля в Огайо історію, психологію та соціальні науки.

Читайте на тему: Кейт Міддлтон із синьо-жовтою стрічкою на грудях підтримала українських біженців: фото.

Принцеса Олександра вільно володіє кількома мовами, включаючи французьку, англійську, іспанську, німецьку, італійську та люксембурзьку. У вільний час цікавиться літературою та спортом, полюбляє теніс, гірські та водні лижі.

Фото: Getty Images

Принцеса Олександра активно представляла і представляє свою мікродержаву на різноманітних заходах, наприклад, Олімпійських іграх чи під час офіційних візитів до Ватикану. Свого часу вона навіть приймала принцесу Уельську Кейт Міддлтон під час її візиту до країни у травні 2017-го року.

Читайте на нашому сайті: "Тайра" розповіла про знайомство з принцом Гаррі і Меган Маркл: він - чудовий, вона - красуня.

Для довідки: мікродержавою, до числа яких входить і Люксембург (2 586 км²), називають невелику незалежну країну. Критерії, що за ними зараховують до цієї категорії, можуть відрізнятися. При класифікації за площею мікродержавами в більшості випадків називають країну, що площею менша від площі Люксембургу.

Також часто як критерій застосовується чисельність мешканців. При цьому в термінології ООН і Всесвітнього банку мікродержавами є держави, населення яких не перевищує 1 млн чоловік. У доповідях Співдружності застосовується термін малі країни і поріг населення 1,5 млн осіб. В окремиї випадках крихітними державами можуть називати країни з населенням менш ніж 500 тис. осіб.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників