Лайм

На межі життя і смерті: 5-річний син музиканта Пашника впав у кому після стоматологічної операції

Хлопчику видаляли молочні зуби

Маленький син українського бандуриста Віктора Пашника понад три тижні перебуває у глибокій комі у реанімаційному відділенні львівської лікарні. Стан хлопчика критичний, лікарі не дають жодних прогнозів на одужання. 5-річна дитина опинилася на межі життя і смерті після стоматологічної операції з видалення молочних зубів.

Про трагедію на своїй сторінці у Facebook розповів батько хлопчика. Музикант повідомив, що його синові констатували смерть мозку. "Наше з дружиною життя розділилося на до і після того злощасного дня, 8 грудня, коли дружина Маріанна із сином Велесом пішли до клініки, щоб видалити два молочні зубчики", - почав свою моторошну розповідь музикант.

Читайте також: Наталка Денисенко у сльозах розповіла, що під наркозом їй видалили не той зуб.

Фото: facebook.com/viktor.pashnyk

Віктор розповів, що працівники стоматологічного центру запропонували провести оперативне втручання з видалення молочних зубів під загальною анестезією.

"У день оперативного втручання дитина дуже протестувала в операційній і не давала одягнути маску, ніби відчуваючи наближення трагедії. Лікар-анестезіолог на очах дружини насильно одягала синові маску. Дружина попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув", - додав Пашник.

Фото: facebook.com/viktor.pashnyk

Після цього, за словами музиканта, в операційній почалася метушня і приблизно за 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги, які діагностували у хлопчика зупинку серця. 5-річного Велеса перевезли до лікарні у Львові, де пізніше медики повідомили, що у стоматологічній клініці надто довго проводили реанімаційні процедури.

Після чергового обстеження лікар хлопчика повідомив, що мозок дитини мертвий і його життя підтримують лише апарати.

"Станом на даний момент ситуація погіршується і лікарі не дають жодного шансу нашому синові на життя, адже всі органи потроху відмирають, - розповів батько хлопчика 28 грудня. - Для нас досі не зрозуміло, що потрібно було робити в операційній із здоровою дитиною щоб зараз він був у комі без шансів на життя".

Фото: facebook.com/viktor.pashnyk

"Коли заходимо в реанімацію і бачимо це безпорадне маленьке тільце, яке ще тримається за життя, що висить на волосині, наше життя зупиняється. І серце розривається, що ми безпорадні допомогти нашому Сонечку. Чи можемо ми з дружиною вірити в диво… розум знає, що ні … але душа волає віру і надію на порятунок сина… Вдома Велеса чекають дві сестрички і ми не знаємо, як їм дивитися в очі та як пояснити, що, можливо, він ніколи не повернеться додому", – з болем написав Віктор.

Читайте також: Вбили у ветклініці: Даша Астаф'єва повідомила про втрату улюбленця.

Фото: facebook.com/viktor.pashnyk

Віктор Пашник із дружиною звернулися до поліції. Вже порушено кримінальну справу щодо неналежного надання медичної допомоги дитині з боку стоматології, проводиться досудове розслідування.

"Закликаємо всі органи влади не залишитись байдужими до нашої трагедії, бо за нашим випадком можуть бути інші трагедії. У державі - війна, але чи привід це не побачити таку неймовірно страшну історію: здорова дитинка на межі життя і смерті через видалення молочних зубів?! А ще застерігаємо батьків… будьте пильними, обираєте дуже прискіпливо лікарів, аби не опинитись на нашому місці… пустоти, зневіри, розпачу та відчаю", - закликали батьки хлопчика.

Фото: facebook.com/viktor.pashnyk

Раніше мама Катерини Тишкевич розповіла, що могло стати причиною появи сепсису, з яким її дочка потрапила до лікарні та більше тижня провела у медикаментозній комі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото