Лайм

У Києві закрили виставку художниці Соні Морозюк - нареченої сина корупціонера Гринкевича

Майбутній свекор дівчини затриманий співробітниками ДБР

Днями співробітники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міноборони, за передачу хабара у розмірі 500 тисяч доларів. Син затриманого – наречений юної української художниці Соні Морозюк. На тлі корупційного скандалу, де фігурує майже родич дівчини, у Києві закрили її персональну виставку.

Виставка картин під назвою "Мазня" проходила в Інституті проблем сучасного мистецтва з 20 грудня 2023 року. Днями в галереї повідомили, що виставковий проект авторки патріотичних муралів призупинено "у зв'язку зі значною кількістю суперечливих реакцій, що вийшли за межі мистецтвознавчої дискусії".

Читайте також: "Що крутіше сім'ї у 44 млн?": у Києві з'явився колоритний мурал.

Фото: facebook.com/ipsmkiev

Водночас арт-куратор "Мазні" засудив цькування Соні Морозюк і сказав, що виставку відвідували 40-50 людей щодня й всі були задоволені.

"Як арт куратор, я рішуче засуджую намагання цькувати художника через те, що батько її нареченого (не чоловіка) потрапив до якоїсь історії, яка ніяким боком не стосується мистецтва та науки загалом!", - написав у коментарях Влад Тузов.

Фото: facebook.com/ipsmkiev

Сама Соня ситуацію ніяк не коментує. Морозюк закрила свої сторінки в Instagram: особистий профіль та робочий аккаунт зі своїми картинами.

Роман Гринкевич, син Ігоря Гринкевича, зробив пропозицію Соні Морозюк у жовтні 2023 року. Про заручини художниця повідомила у своєму блозі, але ім'я обранця не розкривала. Син корупціонера покликав дівчину заміж у Венеції, куди нібито виїхав як волонтер.

Фото: sonya.moroziuk/Instagram

Пізніше у соцмережах з'явився спільний знімок Соні Морозюк і Романа Гринкевича, який було зроблено на відкритті "Мазні". Його показав журналіст Євген Плінський. Також він заявив, що син Ігоря Гринкевича інвестує великі кошти у кар'єру майбутньої дружини Соні Морозюк, зокрема, став спонсором її художньої виставки.

"Зароблені на корупційних підрядах Міноборони гроші Рома тупо вкладав у Соню. Мільйони оборонних гривень вкладалися в молоду дівчину, її творчість та успішний успіх. Замість дронів для ЗСУ – купувався годинник, замість тепловізорів – прикраси Cartier, замість пікапів – нові тачки для нареченої. Освідчився Рома Соні у Венеції, куди поїхав як волонтер. В принципі Соня молодець, претензій до неї немає. А от до Романа, який виводив оборонні гроші з армії, і вкладав у "брульянти" питання є. І у суспільства і правоохоронців", - написав він у Facebook.

Фото: facebook.com/plinskiymedia

Роман Гринкевич позиціонує себе як волонтер та є директором організації "Благодійний фонд Hope UA", за що у грудні 2022 року отримав нагороду. Цікаво, що на відкритті виставки "Мазня" художниця збирала кошти, які передала саме цьому благодійному фонду, пише Tabloid.

Роман Гринкевич і Соня Морозюк Фото: facebook.com/plinskiymedia

Соня Морозюк – 24-річна харківська художниця та авторка патріотичних муралів. Дівчина співпрацювала з багатьма знаменитостями, серед яких дизайнер Руслан Багінський, волонтер Сергій Притула, співачка Наталія Могилевська та інші. На відкритті "Мазні" було чимало відомих особистостей, у тому числі й скандальна блогерка Анна Алхім.

Читайте також: Анатолій Анатоліч скасував участь у корпоративі Алхім, яка заступилася за російські серіали та пісні.

Роботи Морозюк, як стверджував блогер Ваня Рассел, нині коштують близько 10 тисяч доларів. А сама художниця, за його словами, "штучно розпіарена". Раніше за свої картини Соня просила близько 500 доларів.

Фото: t.me/vanyarussell

Раніше керівник "Дизель шоу" гнівно відповів на критику після скандальних жартів про українців в окупації.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України