RU  UA

Дізнатися

Образливий номер "Кварталу 95" про переселенку зі Скадовська приберуть з новорічного концерту

Телеканал "1+1" зробив заяву

Після скандальних жартів "Кварталу 95" про переселенку зі Скадовська телеканал "1+1" пообіцяв прибрати номер із запису новорічного концерту. Про це йдеться у коментарі прес-служби каналу для видання "Детектор медіа".

Читайте також: Юрій Великий із "Кварталу 95" виправдався за скандальний номер про переселенку зі Скадовська.

Концерт "Новорічного кварталу" для YouTube-каналів "1+1 media" перемонтують, і до нього не увійде сценка, де актриса Ірина Гатун грає дівчину із тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області. В номері вона намагається говорити українською із закарпатцем, якого грає Юрій Великий. Гумор побудований на перекручуванні українських слів, які зі сміхом виправляє мешканець Закарпаття: "я сі Ськадовська", "вирчала українську мову", "позаблювала слова", "у мене стандартне вим'я".

Фото: скріншот youtube.com/@studiya95kvartal

"Ми розуміємо суспільне обурення і приносимо вибачення аудиторії, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, жодним чином не хотіла образити почуття українців. У випусках “Вечірнього кварталу” команда жартує над собою, підіймає актуальні теми, інколи гіперболізуючи їх, адже це один із законів гумору. Це був саме такий випадок", - сказано у заяві.

Коли саме скандальну сценку видалять, представники телеканалу не уточнили. Сама студія "Квартал 95" запевнила, що з повагою ставиться до мешканців Скадовська, а також до всіх ВПО. За словами гумористів, вони хотіли показати, що робити грубі помилки під час переходу на українську мову не страшно і не соромно.

Читайте також: Не тема для сміху: "Дизель шоу" розкритикували за жарти про українців, які живуть в окупації.

"Ми хотіли показати, що ніколи не пізно вчитися говорити українською, навіть якщо ти до цього нею не розмовляв. Деякі люди і досі не переходять на українську, бо бояться помилок. Кращий спосіб подолати страх — посміятися над ним. В цьому номері ми гіперболізували ситуацію. Щоб, навпаки, показати, що не страшно робити навіть грубі помилки при переході з російської на українську, більш соромно — продовжувати говорити мовою ворога. І про це актори декілька разів наголошують у самому номері", - йдеться у заяві "кварталівців".

Фото: скріншот youtube.com/@studiya95kvartal

Нагадаємо, що після виходу "Новорічного кварталу" 31 грудня 2023 року на YouTube та в інших соцмережах з'явилося безліч обурених коментарів. Люди наголошують, що місто Скадовськ знаходиться на півдні України, а не на сході, і що місцеві жителі чудово розуміють українську мову.

"Жарти про "сіські" зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже дотепними. Але нехай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сил вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, - це підтримка", - заявив міський голова Скадовської ОТГ Олександр Яковлєв.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В сети подозревают, что Дженнифер Лопес и Бен Аффлек разводятся - певица сделала неоднозначное заявление

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолий Анатолич заявил, что электронные очереди в ТЦК не работают – шоумен поделился своим опытом и выводами

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров впервые прокомментировал тему отношений с отцом, который ушел из семьи - певец пытался наладить общение с ним