Лайм

Несе покарання: колега Остапа Ступки розповів, що робить актор після вироку за п'яну ДТП

Артист спровокував аварію у квітні 2023 року

У листопаді 2023 року суд визнав Остапа Ступку винним у ДТП в стані алкогольного сп'яніння. Актору призначили 3 роки обмеження волі з позбавленням водійських прав на 8 років. Після вироку народний артист продовжує працювати у театрі.

Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповів його колега Анатолій Гнатюк. За словами актора, у Національному драматичному театрі ім. Івана Франка не виправдовують Ступку, який п'яним сів за кермо та спровокував серйозну аварію. Однак вважають, що кожен може зробити помилку, і актор "несе за скоєне покарання".

Читайте також: Прокуратура вимагає більш суворого вироку для Остапа Ступки після п'яного ДТП.

Остап Ступка Фото: facebook.com/frankotheatre

"Звичайно, він вчинив неправильно – безсумнівно. Це велика помилка, але він усе усвідомив і несе за скоєне покарання. Ніхто не застрахований від подібного. Як у Біблії написано: не страшно впасти, страшно – не піднятися. Зараз він приходить на роботу, грає всі свої вистави", - розповів Гнатюк.

Нагадаємо, аварія сталася 4 квітня 2023 року у Голосіївському районі Києва. Остап Ступка на своєму позашляховику Range Rover виїхав на зустрічну смугу і здійснив наїзд на припарковану Mitsubishi, за кермом якої був 38-річний чоловік.

Водій легковика отримав травми, які судово-медична експертиза кваліфікувала як важкі. Чоловік казав, що три дні знаходився у реанімації, отримав п'ять переломів, важкий крововилив у голову та черевну порожнину.

На місці ДТП Остап Ступка пройшов перевірку на наявність алкоголю у крові. Прилад Драгер показав 1,62 проміле (максимальна кількість алкоголю в крові, що допускається законодавством України, становить 0,2 проміле).

Фото з місця аварії Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

24 листопада Голосіївський районний суд Києва виніс вирок, і Остап Ступка вважає, що обмеження волі - "надто суворе покарання". Актор хотів, щоб суд призначив йому штраф і позбавив водійських прав на 5 років.

Адвокат пояснював, що обмеження волі зобов'язує Ступку протягом встановленого періоду (3 роки) з'являтися у спеціальні установи для виконання суспільно корисних робіт.

Раніше Остап Ступка заявляв, що не вважає себе злочинцем після п'яної ДТП.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"