Лайм

Помер Джеймс Коттак - колишній барабанщик гурту Scorpions

Він був одним зі "скорпіонів" протягом 20 років

У США на 62-му році життя помер Джеймс Коттак, колишній барабанщик легендарного німецького гурту Scorpions, який нині підтримує Україну в боротьбі з російською агресією.

Трагічну звістку TMZ підтвердила донька музиканта Тобі. Вона розповіла, що її батько помер 9 січня, лише за кілька тижнів після свого дня народження - 26 грудня 2023 року американському ударнику виповнилося 61. Причину смерті вона не уточнила.

Читайте також: Помер Віталій Білоножко: народному артисту України було 70 років.

Фото: Getty Images

Коттак був постійним учасником гурту Scorpions протягом 20 років. Він виступав з колективом з 1996 по 2016 рік, після чого залишив колег через алкоголізм. В останні роки свого життя Джеймс боровся зі згубною пристрастю, а в 2022 році заявив, що не може повністю позбутися залежності.

Учасники Scorpions вшанували пам'ять колишнього колеги, якого назвали "братом від іншої матері".

"Дуже сумна новина… наш дорогий друг, барабанщик Джеймс Коттак, який грав з нами 20 років помер у віці 61 рік… Джеймс був чудовою людиною, чудовим музикантом і люблячим сім'янином… він був нашим "братом від іншої матері" і нам дійсно його не вистачатиме. Рок-н-рол назавжди. Спочивай з миром, Джеймсе", - написали в Instagram Клаус Майне, Рудольф Шенкер, Матіас Ябс, Павло Мачівода та Міккі Ді.

Фото: instagram.com/scorpions

До того як стати одним зі "скорпіонів" Джеймс Коттак грав у гурті Kingdom Come. Також музикант гастролював з гуртами KrunK, Montrose, Wild Horses та Buster Brown.

Окрім музики, Джеймс Коттак брав участь у кількох реаліті-шоу, зокрема у "Колишніх дружинах рока" у 2012-му.

З 1996 по 2010 рік Коттак був одружений з сестрою знаменитого барабанщика з гурту Mötley Crüe Томмі Лі - Афіною Лі. У шлюбі пара виховувала трьох дітей: доньку Тобі та сина Майлза від попередніх стосунків акторки і барабанщиці, а також спільного сина Метью, за опіку над яким довго боролися після розлучення.

На початку місяця в авіакатастрофі загинув голлівудський актор Крістіан Олівер разом з двома маленькими доньками.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil