Лайм

Медики назвали причину смерті Меттью Перрі: результати експертизи

Від чого помер зірка серіалу "Друзі" у 54 роки

У Лос-Анджелесі (США) завершилася судово-медична експертиза обставин смерті Метью Перрі, якого знайшли без ознак у житті у власному джакузі. Актор помер не внаслідок утоплення, як передбачалося раніше, а від передозування двома сильними препаратами.

Як пише People, посилаючись на звіт судмедексперта про розтин, смерть зірки серіалу "Друзі" була викликана "гострою дією кетаміну". Кетамін - анестезуючий засіб з вираженою знеболювальною дією, який має деякі галюциногенні ефекти. Цей препарат приймають для лікування тривоги та депресії.

Читайте також: Дженніфер Еністон вперше розповіла, в якому стані був Меттью Перрі у день своєї смерті.

Фото: Getty Images

Також як фактори, що сприяли смерті Меттью Перрі, були названі ішемічна хвороба серця та вплив бупренорфіну, який використовується для лікування розладів, пов'язаних із вживанням опіоїдів (наркотичних речовин).

Розтин показав, що 54-річний актор приймав інфузійну терапію кетаміном, проте останній курс лікування закінчився приблизно за півтора тижні до його смерті.

Експерти дійшли висновку, що кетамін в організмі Перрі на момент його смерті не міг бути результатом цієї інфузійної терапії, оскільки період напіврозпаду кетаміну становить від 3 до 4 годин або менше.

Згідно з результатами розтину, смерть зірки "Друзів" настала "від невідомого шляху надходження препарату".

"При високому рівні кетаміну, виявленому в його посмертних зразках крові, основні смертельні наслідки могли бути спричинені як надмірною стимуляцією серцево-судинної системи, так і пригніченням дихання", - йдеться у звіті коронера.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, Метью Перрі помер 28 жовтня. Тіло актора, відомого за роллю Чендлера Бінга в серіалі "Друзі", знайшли у джакузі в його домі в Лос-Анджелесі. Після проведеного правоохоронцями обшуку в оселі знаменитості виявили рецептурні препарати.

Перед смертю він багато говорив про свою боротьбу з алкогольною та наркотичною залежністю. Однак результати початкових токсикологічних тестів спростували версію про те, що Перрі міг померти від передозування наркотиками.

Поховали Меттью на приватній церемонії через 6 днів після його смерті. Попрощатися з актором прийшли його рідні та колеги по ситкому, а саме – Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Девід Швіммер та Ліза Кудроу.

Фото: Getty Images

Также актори серіалу "Друзі" зробили спільну заяву про смерть Меттью Перрі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі

Олена Зеленська відвідала Белград: подробиці візиту та образ першої леді

Зеленська разом із Кулебою відправилася з робочою поїздкою у Белград - яка ціль візиту та як виглядала перша леді