Лайм

Помер Юрій Соломін - актор радянського кіно, який вимагав віддати Харків Росії

Знаменитість був яскравим представником путінізму та українофобії

У 88 років помер російський та радянський актор Юрій Соломін, відомий своїми українофобними поглядами та палкою прихильністю до кривавого кремлівського режиму. У листопаді минулого року він потрапив до лікарні з інсультом.

Смерть путініста підтвердили пропагандистські російські ЗМІ. Соломін підтримував війну в нашій країні ще з 2014 року. Починаючи з того періоду, він продемонстрував проросійську позицію та заявив, що "окупований півострів Крим належить Росії, відповідно до історичних законів", а Харків - "істинно російське місто".

Читайте також: Серце не витримало: кум Віталія Білоножка розповів про останні роки його життя.

Юрій Соломін померФото: wikipedia

"Я не зрозумію, які претензії? Ми ж не пред'являємо претензій, що Харків колись був російським і навіть вважався столицею Росії, значить, тепер він – наш. Просто там росіян більше. Але ніхто не каже: "Віддайте нам Харків", - казав росіянин у 2015 році.

Актор не втомлювався повторювати брехливі кремлівські наративи та просувати в суспільство брехню про Україну та її народ. Після початку повномасштабного російського вторгнення, у березні 2023-го, чоловік видав наступне:

"Я дуже переживаю, бачачи, яку потворність і неподобство творить українське керівництво... Я жахнувся з того, що Київ кидає воювати беззахисних людей похилого віку, багато з яких здаються в полон".

Окрім того, Соломін не соромився брехати про те, що в нашій країні, з його слів, "ловлять 16-річних хлопчаків та забирають їх до армії". Після подібних заяв чоловік зауважував, що "сердечно переживає за долю України".

Читайте на тему: Обіцяв Путіну вічну молодість: в Росії помер особистий лікар кремлівського диктатора.

Соломін був палким путіністомФото: скриншот

Нагадаємо, Соломін з 8 вересня 1990 року по 15 листопада 1991 року був міністром культури РРФСР, потім - до 5 грудня 1991 року тимчасово виконував обов'язки міністра. Був головним режисером Малого театру. Закінчив Вище театральне училище ім. М. С. Щепкіна (у 1957-му). Юрій Соломін - старший брат актора Віталія Соломіна, який помер у травні 2002 року.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита