Лайм

Серце не витримало: кум Віталія Білоножка розповів про останні роки його життя

Виконавець практично весь час був удома

Олександр Злотник, кум Віталія Білоножка і композитор його пісень, розповів про останні роки життя виконавця. Нагадаємо, засновника та організатора Міжнародного фестивалю родинної творчості "Мелодія двох сердець" не стало 9 січня. Прощання із ним відбудеться 12 січня у Національній філармонії України.

Злотник у інтерв'ю виданню OBOZREVATELподілився, що після початку пандемії коронавірусу Білоножко практично весь час знаходився вдома і рідко виходив за межі власного двору. Олександр згадує, що влітку минулого року йому вдалося витягти кума до клініки, де співакові зробили оздоровчі крапельниці. Від подальшого лікування виконавець відмовився.

Читайте також: Сльози душать: Павло Зібров зворушливо вшанував пам'ять свого друга Віталія Білоножка.

Олександр ЗлотникФото: facebook

"Останні роки він практично не виходив за межі свого двору. Війна, ковід – це все його зламало, як мені здається. Я переконував його, що треба переселити себе, далі працювати. Той же Іво Бобул на видноті, але Віталій вибрав от таке життя. Під час пандемії вирішив: що менше спілкуватиметься з людьми, то краще. Я не розумів цього. Казав: "Дивись, Віталію, я кожного дня їду на роботу, і нічого – повертаюся додому, все добре". А я ж старший від нього. А він: "Ні-ні", - каже Злотник.

"Продовжував залишатися активним в інтернеті, спілкувався в соцмережах – з гумором, яскраво. Але заховав себе на своїй території – і все, - також зауважує він. - Мені вдалося витягти його влітку в клініку. І мені, і йому робили оздоровчі крапельниці. Але надалі він відмовився лікуватися. І от тепер серце не витримало".

Як відомо, життя знаменитості обірвалося у лікарні внаслідок зупинки серця. Про це повідомила його дружина Світлана Білоножко. Також півроку до смерті в інтерв'ю виданню expres.online Віталій Білоножко розповідав, що після початку повномасштабної російсько-української війни почав зловживати курінням:

"Ми живемо за містом, на березі Дніпра. Не раз над нашим будинком вибухали ракети. Уламки однієї з них навіть упали в 150 метрах. На щастя, нічого не пошкодивши. Але з того часу я став ще більше курити".

Читайте на тему: Огидна маніпуляція: в мережі поширили фейк про обставини смерті поета Максима Кривцова на фронті.

Віталій БілоножкоФото: facebook

У період повномасштабного вторгнення артист залишався у столиці, тоді як жінки його родини виїжджали до Закарпаття. Свого часу Білоножко пробував вступити до лав ТРО, проте успіху ця спроба не мала. В одному з останніх інтерв'ю зірка говорив, що має вдома автомат, карабін, помпову рушницю та пістолет, зауваживши, що "готовий до зустрічі" з російськими загарбниками.

Білоножко з дружиною СвітланоюФото: facebook

Родина Злотників і Білоножків мешкає по сусідству. Колись давно вони разом придбали ділянки під Києвом та побудували поряд два будинки. Всі дні народження та свята завжди зустрічали та зустрічають разом. Пізніше вони взагалі породичалися.

"Віталій колись знайшов гарну ділянку землі під Києвом і, знаючи, що я теж мрію про таке місце (як ми жартували: щоб із вікна можна було рибу ловити), запропонував оселитися поряд. І ми побудували два будинки, - ділиться Олександр у інтерв'ю OBOZREVATEL. - Всі дні народження, свята – завжди разом. З часом породичалися, він хрещений батько мого сина Іллі. Добре знав моїх тата й маму. Був прекрасним господарем у своєму домі та на обійсті. Дуже любив пташок: у нього були і фазани, і павичі, і голуби, декоративні курочки. Дві вівчарки залишилися без господаря".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Сергія Тігіпка розкрила стать майбутньої дитини: хто народиться в сім'ї, де підростає троє синів

Вагітна дружина Сергія Тігіпка Анна Зіневич повідомила, що вони з чоловіком чекають на доньку - у сім'ї політика підростає троє синів

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві