Лайм

На українських активістів подали до суду у Німеччині через критику російської співачки Анни Нетребко

Громадяни нашої країни мають намір також піти до суду

У Німеччині проросійські діячі переслідують українських активістів, які критикують виконавицю Анну Нетребко, відому палкою любов’ю до РФ. Так, німецький диригент Мікаель Гюттлер, який також має проросійські погляди, подав відповідний позов до суду на громадян нашої країни.

Таким чином чоловік хоче заборонити їм критику на адреси пропутінської артистки, ім'я якої згадано вище. Про це повідомили представники української громади Баварії, команди українських активістів у Німеччині INFRA Катерина Плаксій і Дмитро Півоваров в рамках ефіру "Громадського радіо".

Читайте також: Батьки і рідні в Україні: що відомо про Василя Козаря, який став режисером шоу дружини Пєскова.

Українські активісти в НімеччиніФото: facebook

Українці поділилися, що переслідування розпочалося після того, як вони провели низку антиросійських і проукраїнських акцій у Німеччині. Зокрема, йдеться і про мітинг, головна ціль якого передбачала вимогу заборонити виступи Нетребко.

Ці заходи здобули суспільний резонанс і мали вплив на суспільну думку. Учасники вважають проведені протести доволі успішними. “Але зараз йдеться вже про те, яку ціну це все мало для лідерів руху, організаторів та ініціаторів цих протестів”, - говорить Плаксій.

Що стосується Нетребко, то вона має непогану підтримку у Німеччині. Мова йде в тому числі і про Гюттлера, який, нагадаємо, є постійним гостьовим диригентом російського Маріїнського театру, а про також його дружину Олесю Шаповалову - очільницю культурного центру РФ в Оффенбурзі.

Читайте на тему: Єфросиніна прокоментувала скандал з Морозюк, яка "не цікавилася" походженням грошей Гринкевича.

Мікель раніше говорив, що "українська культурна політика спрямована проти культури та мови РФ", а також називав це "ганьбою". Переслідування українських активістів, організаторів протестів проти Нетребко, чоловік за допомогою судів розпочав ще влітку минулого року.

"Спочатку під удар потрапив австрійський журналіст, який про ці протести писав. Потім пан Гюттлер став позиватися до активістів, і Катерина стала третьою активісткою, яка отримала позов від нього. В усіх випадках причина позову досить формальна — якийсь вислів у фейсбуку", - коментує ситуацію Півоваров.

Українці кажуть, що головна мета цих позовів - примусити "закрити рота", а вимога Гюттлера - "заборонити вживання певних фраз". Окрім того, Півоваров додав, що суд дозволив їм офіційно стверджувати, що слова пана Гюттлера підігрують російським наративам. Він наголосив, що не можна допустити того, щоб їм заборонили говорити про російську агресію в нашій країні та пропаганду Кремля. Саме через це активісти мають намір вирішувати питання через суд, хоч це і потягне за собою чималі грошові витрати.

Анна НетребкоФото: wikipedia

Нагадаємо, Анна Нетребко - російська оперна співачка. Народна артистка Росії. Громадянка РФ, з 2006 також громадянка Австрії, живе у Відні. Скандально відома завдяки фінансовій підтримці "ДНР" Фігурантка бази даних центру "Миротворець".

  • Втекла через Європу до Росії: Євген Кот розповів про цинічний вчинок Тетяни Денисової.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків