Лайм

Віталія Білоножка відспівав патріарх Філарет: яким було прощання з артистом

Знаменитість поховають на Байковому кладовищі

У Національній філармонії відбулося прощання з народним артистом України Віталієм Білоножком, життя якого обірвалося 9 січня. Провести виконавця в останню путь прийшли його рідні, шанувальники, колеги, а також військові.

Фотографії з прощання у столиці публікує видання OBOZREVATEL. Перед початком церемонії перед будівлею філармонії почали збиратися всі охочі попрощатися зі співаком. Дехто приходив із квітами.

Читайте також: Усім здавалося, що він в чудовій формі: Ольга Сумська припустила, що підкосило здоров’я Білоножка.

Фото: obozrevatel

На похоронах Білоножка з'явився колишній народний депутат і кінопродюсер Микола Княжицький. Всередині присутніх чекала дружина музиканта Світлана Білоножко, яка приймала співчуття. Також співчуття приймали його син та онуки.

дружина Віталія СвітланаФото: obozrevatel

Труну прикрасили білими трояндами, а навколо можна було побачити фото Віталія, а також інші архівні кадри. Під час церемонії прощання у залі звучали пісні Білоножка та демонструвалися деякі відео з його виступів.

Фото: obozrevatel

Біля труни поставили вінки зі стрічками "від сім'ї Ротару" та "від сім'ї Лободи". Ймовірно, вони не змогли приїхати на прощання особисто, тому надіслали квіти.

Також на похоронах з'явилися військові ЗСУ, зокрема генерал-лейтенант Анатолій Макаренко, який був другом артиста.

Читайте на тему: Сльози душать: Павло Зібров зворушливо вшанував пам'ять свого друга Віталія Білоножка.

патріарх ФіларетФото: obozrevatel

Відспівати Білоножка та помолитися за нього прийшов колишній патріарх Української православної церкви Київського Патріархату (УПЦ КП), почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет.

Також у числі присутніх були актор Володимир Талашко, Павло Зібров, композитор Олександр Злотник, актор Петро Мага, співачка Алла Кудлай і Ауріка Ротару і актор Дмитро Лінартович. Дехто з людей виголосив промову.

В кінці церемонії з'явилися Іво Бобул, Надія Шестак, Влад Дарвін і Тарас Петриненко з дружиною.

Фото: obozrevatel

Фото: obozrevatel

Церемонія закінчилася близько 14:30. Труну із виконавцем винесли під бурхливі оплески. Відомо, що його поховають на Байковому кладовищі.

Фото: obozrevatel

Нагадаємо, Віталій Білоножко помер 9 січня внаслідок зупинки серця у лікарні. Причину смерті артиста озвучила його дружина Світлана Білоножко, з якою він часто виступав у дуеті під час розквіту своєї кар'єри.

Останні роки знаменитість більшість часу проводив удома і не хотів зайвий раз залишати територію свого будинку під Києвом. Про життя Віталія Білоножка напередодні смерті розповів його кум Олександр Злотник.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня