Лайм

Режисером російського шоу, яке вкрало пісню Христини Соловій, виявився українець

Хореограф родом із Закарпаття

Режисером-постановником російського льодового шоу, яке вкрало і переклало на російську пісню української виконавиці Христини Соловій, виявився уродженець України.

Виставу на льоду "Вечори на хуторі" Тетяни Навки, російської фігуристки і дружини спікера Путіна Дмитра Пєскова, поставив закарпатець Василь Козар. Про це розповіла сама співачка у себе в Instagram. Вона додала, що встановити особу режисера допомогли її підписники, які відмічали її у репостах.

Читайте також: Популярна "російська народна пісня" виявилася українським романсом: відео.

Фото: instagram.com/navka_show

"Стало відомо, що режисером льодового шоу, до якого накрали українських пісень, є ось цей колишній українець, - написала Христина на скріншоті профілю Козаря, який нині закритий. - Ваші репости вже допомогли встановити особу режисера. Не зупиняйтеся і позначайте мене у репостах і як кожен сантиметр української землі відвоюємо і відстоїмо свою культурну спадщину".

Фото: instagram.com/soloviyka

Соловій наголосила, що росіяни не вперше крадуть і присвоюють собі культурну спадщину українців. Співачка закликає не допустити, щоб її пісню "Тримай" у Європі сприймали як "російську культуру".

"Якщо хтось не до кінця розуміє, чому мене чорти взяли. Нібито ми вже мали би звикнути, що у нас все крадуть росіяни. То уявіть собі, що ця Навка візьме своє лєдовоє шоу і прокатає його, наприклад, країнами Європи, Німеччини Австрії, хто там ще їх приймає. Що подумають європейці: що те, як звучить пісня "Тримай", так звучить "русская культура", - сказала Христина.

Читайте також: Які українські пісні росіяни видавали за свої: 6 яскравих прикладів.

Фото: instagram.com/soloviyka

Василь Козар родом з Мукачево Закарпатської області. Навчався у Київському національному університеті культури та мистецтв на факультеті режисури і хореографії. Під час навчання почав танцювати у шоу-балеті D'Arts, в якому разом з ним працював Дмитро Монатік.

Популярність Козар набув після перемоги у четвертому сезоні шоу "Танцюють всі". Пізніше заснував у Києві Kozar Dance Theatre, який співпрацював з багатьма зірками українського шоу-бізнесу.

Також Василь свого часу працював головним хореографом шоу "Танці з зірками", був постановником одного з концертів Тіни Кароль, ставив "Міс Україна-2017" та був обличчям українського бренду Fredinskaya Jewelry.

Фото: Vklybe

У 2021 року виїхав до Росії, де став режисером-постановником танцювальних проектів пропагандистських телеканалів, хореографом кліпів зірок-рашистів. Після початку нападу Росії на Україну Козар закрив сторінку в Instagram і мовчить про війну.

Нагадаємо, Тетяна Навка у Москві представила росіянам своє льодове шоу "Вечори на хуторі", в якому прозвучала пісня української співачки Христини Соловій "Тримай", яку вони нахабно вкрали і переклали на російську. Також у спектаклі путіністів була використана ще одна українська пісня - "Ніч яка місячна", і теж російською.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Navka Show (@navka_show)

Раніше ми писали, що зірку "Чудового віку" Мер'єм Узерлі критикують за костюм з російського мультфільму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"