Лайм

У художниці Соні Морозюк знайшли 2 квартири, які пов'язують з корупційними оборудками Гринкевича

Розслідування масштабної схеми триває

В рамках корупційного розслідування, пов'язаного з Ігорем Гринкевичем, вперше офіційно спливло ім'я Соні Морозюк, яка зустрічається з сином бізнесмена Романом. Виявилося що у власності художниці є дві квартири, які, ймовірно, могли бути куплені на вкрадені у держави гроші. Всього на рахунку Гринкевичів та їхнього оточення нарахували близько 17 квартир. Нагадаємо, вся ця нерухомість наразі є арештованою, а розслідування продовжується.

Відповідна інформація з'явилася у релізі АРМА (Агентства з розшуку та менеджменту вкрадених активів). Працівники Управління зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їх власності активів.

Читайте на тему: Належної реакції з боку держави немає: як "зливають" справу Гринкевича про мародерство в армії.

У художниці Соні Морозюк знайшли 2 квартириФото: скриншот

Також там йдеться про те, що 60% бюджетних коштів, які підконтрольні фігуранту юрособи отримували від Міноборони, виводились на користь інших афілійованих компаній (найчастіше здійснювались операції щодо надання або повернення фінансової допомоги). Підприємства проводили ризикові (безтоварні) фінансові операції. Решта 40% - для забезпечення виконання державних контрактів - переказувались на рахунки турецьких виробників одягу у Турецькій Республіці. Крім того, Нацагентство встановило наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад 8-ми установах.

Корупційний скандал виник після того, як бізнесмена Ігоря Гринкевича звинуватили у розкраданні коштів Міноборони та затримали його під час спроби дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів. Чоловік пропонував таку суму одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження. Йдеться про кримінальне провадження за фактом схем із закупівлями одягу та білизни для армії.

Читайте також: З якими зірками співпрацював фонд Гринкевичів, яким керує скандальний наречений Соні Морозюк.

Фото: t.me/Kulturnaya_Prachechnaya

Що ж стосується репутації самої Морозюк, після того, як всі ці факти стали відомими, то вона заявила, що "успіху у кар'єрі досягла самостійно", і нібито "нічого не знала про джерела доходу свого нареченого Романа Гринкевича, а також його батька Ігоря Гринкевича".

Тим не менше у соцмережах дівчина демонструвала розкішний спосіб життя та хвалилася дорогими подарунками від Гринкевича, такими як каблучки чи кольє. Окрім того, вона купила комерційне приміщення за 250 тисяч доларів, хоча сама раніше говорила про те, що за рік заробляє близько 100 тисяч доларів.

Читайте на нашому сайті: Дантес заступився, Трінчер засудила: зірки обговорюють корупційний скандал з нареченим Соні Морозюк.

Соня МорозюкФото: t.me/Kulturnaya_Prachechnaya

До слова, кар'єра Соні Морозюк стрімко почала розвиватися у 2022-23-му роках. У цей період вона стала здобувати популярність як авторка змістовних написів на кольоровому тлі. Її роботи можна було побачити на бігбордах та муралах по всій країні, а у вересні вона представила власний дизайн форми для українських гімнастів.

В минулому році художниця придбала автомобіль Porsche, а близько двох місяців тому Роман Гринкевич разом із Сонею подалися до Венеції, де бізнесмен зробив пропозицію дівчині та подарував їй обручку Graff, вартість якої сягає близько 7 тис. доларів.

Роман Гринкевич та Соня МорозюкФото: Instagram

  • Не можу погодитись: раніше Христина Горняк висловилася на захист Соні Морозюк на тлі корупційного скандалу.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа