Лайм

Катерина Тишкевич розповіла, чи буде судитися з психіатричною лікарнею, де захворіла на сепсис

Акторка поділилася своєю історією

У грудні 2023 року Катерина Тишкевич лягла в психіатричну лікарню в Одесі, де їй призначили антидепресант, який впливає на хронічний головний біль. Препарат вводили внутрішньовенно через катетер. Через нього медики занесли стафілокок, який призвів до сепсису і коми.

В інтерв'ю Аліні Доротюк акторка зізналася, чи судитиметься з одеською лікарнею, з вини якої ледь не втратила життя. Зірка серіалу "Ніщо не трапляється двічі" вважає неправильним звинувачувати медустанову або конкретний медперсонал, оскільки, на її думку, це поширена проблема міських лікарень в Україні.

Читайте також: Катерина Тишкевич попередила про шахраїв, які збирають гроші на її відновлення після важкої хвороби.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

"Ні, я не збираюся цього робити. По-перше, я не хочу когось конкретного звинувачувати, тому що не думаю, що це вина лише цієї медсестри, яка ставила мені цей катетер і погано обробила шкіру. Це проблема загалом стану наших міських лікарень. Це про зарплати цих медсестер, які не мотивовані робити це якісно. Це про брак фінансування та, можливо, брак тих антисептичних засобів", - сказала Тишкевич.

Крім цього, за словами Катерини, вона не хоче позбавляти пацієнтів цієї психіатричної лікарні можливості продовжувати серйозне лікування, а деяких – вимушеного місця проживання.

"Закрити цю лікарню? Ні. Я бачила, які дівчата там лежать. Це досить серйозні психічні розлади: шизофренія, біполярні розлади. Це для когось остання надія. Я навіть чула, що когось не хочуть забирати родичі. І мій лікар не виганятиме їх. Вона створює прихисток у лікарні", - додала знаменитість.

За словами акторки, лягти до психіатричної лікарні було її свідомим рішенням. Відділенням завідує психотерапевтка Катерини, з якою вона працювала понад два роки. Лікарка порекомендувала пацієнтці новий для неї препарат, і вона одразу схопилася за цей шанс, оскільки була сильно виснажена через болі.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Внутрішньовенне введення антидепресанту має швидший ефект, тому Тишкевич попросила саме цей метод лікування. Однак на третій день артистці різко стало погано: почалася тахікардія, з'явилася тривожність, сильний біль у руці та висока температура. Прийнявши ці симптоми за ковід або грип, медики відпустили Катю додому, але там її стан лише погіршився. Згодом з'ясувалося, що через катетер потрапила стафілококова інфекція, що призвела до сепсису.

Тишкевич зізналася, що не буде звинувачувати й свою колишню психотерапевтку, яка призначила їй цей препарат. Акторка впевнена, що лікарка провела певну роботу з персоналом лікарні, і надалі таких ситуацій більше не повториться.

"Вона дуже хороший лікар, вона зробила мені багато добра, - сказала Катерина. - Вона приїжджала в лікарню, коли я туди тільки потрапила. Приїжджала двічі. Вона надіслала мені квіти, коли я була вже не в реанімації, а в палаті. Ми спілкувалися з нею, коли мене вже виписали. У нас дуже теплі та дружні стосунки склалися. Вона мені говорила: "Катя, я так за тебе молилася, я так плакала, я так боялася. І взагалі, ти мені зараз як рідна, і я далі не можу вести тебе як пацієнта. Я зараз до тебе так ставлюся, що окрім чаю з ромашкою не хочеться тобі щось призначати". Я не якась там зла, мстива дівчина, яка це робитиме. А те, що у медсестер за 6 тис грн немає мотивації робити це на 100%, то це теж наші реалії, і це проблема будь-якої міської лікарні".

Також у цьому інтерв'ю Катерина Тишкевич розповіла, чи планує народити дитину.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео