Лайм

Катерина Тишкевич попередила про шахраїв, які збирають гроші на її відновлення після важкої хвороби

Акторка назвала фейком збір коштів, який з'явився у соцмережі

Катерина Тишкевич відновлюється після перенесеного сепсису, через який більше тижня знаходилася у медикаментозній комі. Шахраї скористалися цим і запустили збір. Вони створили фейкову сторінку акторки у TikTok, де збирають гроші на її лікування та відновлення після хвороби.

Про це розповіла сама артистка у себе в Instagram. Зірка українських серіалів опублікувала в "сторіз" кілька скріншотів, які їй надіслали знайомі. Зловмисники пропонують зробити грошовий переказ на карту, номер якої вони надішлють в особисті повідомлення.

Читайте також: На межі життя і смерті: 5-річний син музиканта Пашника впав у кому після стоматологічної операції.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Окрім цього, на фейковій сторінці Катерини багато російської музики. "Ніяких зборів на лікування наразі немає", - попередила акторка своїх шанувальників, які можуть стати жертвою шахрайської схеми.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Також невідомі дурять людей, збираючи від імені Катерини кошти на відновлення після важкої хвороби. Акторка показала скріншот переписки, де нібито вона особисто "просить" фінансової допомоги і "дякує" небайдужим.

"Для цих людей у пеклі має бути окремий котел", - написала Тишкевич.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року Катерина Тишкевич у важкому стані потрапила у реанімаційне відділення одеської лікарні. Медики діагностували 29-річній акторці сепсис (зараження крові). Дівчину ввели у стан штучного сну й лікарі розпочали боротьбу за її життя.

Першим про важкий стан Тишкевич повідомив її чоловік, актор Валентин Томусяк. Він також розповів, що сім'я витратила вже близько 350 тисяч грн., проте кошти на лікування все ще потрібні. Артист звернувся до небайдужих людей із проханням про фінансову підтримку. Згодом з'ясувалося, що за короткий термін вдалося зібрати чимало грошей на лікування акторки.

Фото: instagram.com/tomusyak

В реанімації Катерина була близько десяти днів, після чого її стан поступово став покращуватись. 21 грудня знаменитість виписали з лікарні. Акторка подякувала лікарям за врятоване життя, назвавши медиків "новими друзями-рятувальниками".

Пізніше вона розповіла, що все почалося з добровільної госпіталізації до одеської психіатричної лікарні. Як відомо, акторка вже кілька років страждає від нестерпного головного болю, який вона глушила всілякими препаратами. Однак після початку великої війни знеболювальні перестали справлятися зі своєю задачею. Тоді вона звернулася по допомогу до лікарні в Одесі, якою завідувала її психотерапевтка.

"І вона запропонувала спробувати ще один антидепресант, поколоти мені внутрішньовенно, який впливає на хронічні болі, – розповідала у "сторіз" Тишкевич. – І, звичайно ж, я схопилася за цей шанс і поїхала до Одеси, лягла до місцевої психіатричної лікарні".

Читайте також: Потрібен медичний канабіс: ведучий Олександр Попов розповів про онкологічну хворобу мами.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Там акторці поставили катетер, який сама Катерина називає "фатальним". На третій день знаходження у психіатричній лікарні у дівчини почалася тахікардія, з'явилася тривожність, сильні болі в руці і висока температура. Катю забрали додому, вирішивши, що вона підхопила грип або коронавірус, і там їй погіршало. Коли температура вже не збивалася, сім'я викликала швидку. Далі акторка погано що пам'ятає.

"Я так розумію, що в мене почала відмовляти печінка, а разом з нею всі інші органи. Ну, тому що почався сепсис", - сказала Тишкевич. Артистка пояснила, що через катетер потрапила інфекція, ймовірно стафілокок. "Потім вже дихати самостійно не могла... тому ШВЛ і кома", - розповіла Катерина.

Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Раніше дочка Ніни Матвієнко Тоня Матвієнко вперше розповіла про онкологічну хворобу матері.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Буде власність нашого сина: Квіткова розповіла про поділ майна після розлучення з Добриніним

Даша Квіткова і Нікіта Добринін після розлучення поділили все порівну - колишні закохані планують купити квартиру сину Леву

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео