Лайм

Онук Віталія Білоножка зізнався, чому співак зник зі сцени за кілька років до своєї смерті

Хлопець озвучив подробиці та пригадав останню розмову з дідом

12 січня у Національній філармонії у Києві відбулося прощання з народним артистом України Віталієм Білоножком, життя якого обірвалося 9 січня. Онук виконавця назвав причину, через яку його дід зник зі сцени за кілька років до смерті.

Так, у інтерв'ю виданню OBOZREVATEL Віталій Білоножко-молодший розповів, що кар'єру артист призупинив після початку коронавірусу. За словами хлопця, його дід боявся цієї пандемії, а після початку повномасштабної російсько-української війни взагалі вважав, що проведення будь-яких фестивалів чи подібних заходів є недоцільним.

Читайте також: Усім здавалося, що він в чудовій формі: Ольга Сумська припустила, що підкосило здоров’я Білоножка.

онук Віталія Білоножко на прощанні з дідомФото: obozrevatel

"Коли сталася пандемія, Віталій злякався – дуже боявся коронавірусу. Коли бабуся приїздила з якихось виступів, зустрічав її в масці. Про виступи під час війни казав: "Які зараз фестивалі? Це не на часі", - говорить Білоножко-молодший.

Також онук музиканта розповів, якою була його остання розмова із дідусем: "Пам’ятаю нашу останню телефонну розмову – це було на Новий рік. Він мене вітав, я – його, і, як зазвичай у нас було заведено, починав розповідати якісь історії, але я був трошки зайнятий, сказав йому про це. Він: "Ну добре, потім розкажу". А "потім" вже більше ніколи не буде".

Про останні роки життя артиста також розповідав композитор та його кум Олександр Злотник. Зокрема, він теж висловлював думку, що Білоножко рідко покидав межі свого будинку через війну та ковід. Чоловік зауважував, що всі ці події зламали співака.

"Останні роки він практично не виходив за межі свого двору. Війна, ковід – це все його зламало, як мені здається. Я переконував його, що треба переселити себе, далі працювати. Той же Іво Бобул на видноті, але Віталій вибрав от таке життя. Під час пандемії вирішив: що менше спілкуватиметься з людьми, то краще, - ділився Злотник. - Я не розумів цього. Казав: "Дивись, Віталію, я кожного дня їду на роботу, і нічого – повертаюся додому, все добре". А я ж старший від нього. А він: "Ні-ні".

Читайте на тему: Помер Юрій Соломін - актор радянського кіно, який вимагав віддати Харків Росії.

останні роки життя Віталій Білоножко майже весь час проводив у будинку за містомФото: facebook

"Продовжував залишатися активним в інтернеті, спілкувався в соцмережах – з гумором, яскраво. Але заховав себе на своїй території – і все. Мені вдалося витягти його влітку в клініку. І мені, і йому робили оздоровчі крапельниці. Але надалі він відмовився лікуватися", - також казав кум народного артиста України.

Нагадаємо, життя Віталія Білоножка обірвалося 9 січня у віці 70 років. Пізніше його дружина Світлана Білоножко розповіла, що причиною смерті стала зупинка серця. На той момент чоловік перебував у лікарні.

Через кілька днів, 12 січня, у Національній філармонії у столиці пройшла церемонія прощання. Провести чоловіка в останній путь прийшли рідні та зіркові колеги, серед яких Павло Зібров, Іво Бобул, Оксана Білозір, Алла Кудлай та багато інших.

  • Огидна маніпуляція: раніше в мережі поширили фейк про обставини смерті поета Максима Кривцова на фронті.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа