Лайм

Запідозрив його у брехні: Валерій Харчишин розповів про хвилювання за сина у ЗСУ

Хлопець проходив військові навчання за кордоном

Старший син Валерія Харчишина приєднався до лав ЗСУ ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Музикант, фронтмен гурту "Друга Ріка" не приховує, що хвилюється за свою дитину, адже, як він зізнається, до початку цієї війни Дмитро не мав досвіду використання зброї.

Про службу сина виконавець розповів під час розмови з Тимуром Мірошниченком в рамках програми "ЖВЛ". Зокрема, він зазначив, що спершу Дмитро не говорив, де знаходиться, і через це його батько почав ще сильніше хвилюватися, а пізніше і підозрювати його у можливій брехні.

Читайте також: Відомий український співак зізнався, що його дорослий син збирається стати військовим в Ізраїлі.

Валерій ХарчишинФото: YouTube

"Ми не бачились дуже давно, його не відпускають. Ми переписуємося, я хочу зустрітися з ним, але поки не виходить. Він зараз на півночі. Я, коли їду з концертів, питаю у нього: "Можливо, я заїду?". Але він мені ніколи не каже, де він. Я навіть почав хвилюватися, що він мені бреше, і думати, що, можливо, він знаходиться в якійсь гарячій точці, бо про це йшлося", - каже артист.

"Пізніше він мені сказав, що був на навчаннях у Франції, і я в нього поцікавився, як навчання. Він мені відповів, що це скоріше був просто обмін досвідом. Коли я запідозрив його у цій брехні, то вирішив, що маю дізнатися, хто його командир для того щоб зрозуміти де вони. Я навіть почав погрожувати і казав: "Якщо ти мені не скажеш, де ти, то я все одно легко це дізнаюся. Тому кажи мені відверто і чесно, де ти". Він мені зізнався і я заспокоївся", - продовжив ділитися співак.

Рішення піти на війну Дмитро прийняв у перші дні повномасштабної російсько-української війни. Молодші сини артиста з Гостомеля поїхали на захід країни у безпечне місце, у той час як їхній старший брат вийшов у Житомирі і вже 25 лютого тримав у руках зброю.

"24 лютого 2022 року ми з ним попрощались, як і з моїми молодшими дітьми. Вони поїхали далі на захід. Старший вийшов у Житомирі і 25 лютого він вже був із зброєю. Останні кілька тижнів ми не спілкувалися", - говорить Харчишин.

Читайте на тему: Вціліла лише піч. Валерій Харчишин показав, що залишилося від його будинку під Києвом.

Харчишин з сином ДмитромФото: YouTube

Валерій додає, що його старший син закінчив філософський факультет в університеті Тараса Шевченка, і до 24 лютого 2022 року взагалі не мав відношення до військової справи:

"Він був дуже далекий від зброї, але він чув вибухи в Гостомелі і бачив цей напад, початок війни. Тоді я дістав батькову рушницю і хаотично почав демонструвати, як її збирати і розбирати. Дістав два патрони і кажу, що я їх тут залишаю. Я уявив собі, якби я робив на місці москалів, і тоді я вирішив, що дітей потрібно евакуювати. Ми зібрали речі, посадили їх в машину і вони поїхали. І це було єдине правильне рішення, яке я прийняв від початку війни".

"Мій син в першу чергу воює, мабуть, сам з собою. Тому що людина, яка була далека від зброї і не хотіла взагалі йти до війська в армію, я уявляю, що він пережив… Коли поборов свій страх і купу всього іншого. Тут потрібно домовитись із собою, - також коментує службу Дмитра музикант. - Я боявся за все, я хвилювався, що він не знає, як взагалі обходитись зі зброєю. Боявся, що він замерзне".

Нагадаємо, окрім сина Дмитра, Харчишин має ще двох синів, які з'явилися у період його шлюбу з дружиною Юлією. У травні 2022 року музикант повідомив, що розлучається з жінкою. Він зазначив, що вони розсталися ще до початку повномасштабної війни.

Харчишин з колишньою дружиноюФото: facebook.com/valeriy.kharchyshyn

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil