Лайм

Фіналісти Нацвідбору відповіли на закиди, що їхній трек схожий на пісню "Тату"

Музиканти прокоментували звинувачення у плагіаті

Учасники українського дуету NAHABA, який побореться за право представляти Україну на "Євробаченні-2024", відреагували на звинувачення у плагіаті. У соціальних мережах їхній трек Glass для Нацвідбору порівняли з творчістю російського гурту "Тату", зокрема піснею "Нас не догонят".

Музиканти вважають звинувачення користувачів безпідставними, і кажуть, що їм дуже шкода, що українці й досі пам'ятають російські пісні.

Читайте також: Не формат "Євробачення": YAKTAK прокоментував реакцію слухачів на його пісню "Lalala" для Нацвідбору.

Фото: instagram.com/nahaba_band

"Хочемо з вами роз'яснити один момент, який склався нещодавно з приводу "плагіату" на "Тату". Насправді дуже шкода, що досі так багато українців пам'ятають руснявський контент. Насправді дуже сумно, що один російський гурт в цьому стилі може перекрити просто сотні різних проектів у цьому жанрі по всьому світу", - сказали Оля і Андрій в Instagram-історіях.

Також гурт NAHABA розкрив пісні зарубіжних музикантів, яким надихається при написанні своїх треків: Boys X Girls (гурт You Love Her), 11:38 та Dead Lazers (Kap Bambino), Baptism (Crystal Castles), Miss you (FRXZN), Black Zebra ( ARCOMA HORROR), Yes all men (Banshee).

Музиканти наголосили, що ця музика вплинула на їхню творчість загалом, а не на створення конкурсного треку Glass.

Фото: instagram.com/vakyolia

NAHABA – український гурт, який увійшов до складу фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2024". Його учасники – Vakyolia (справжнє ім'я – Ольга Нахаба) і Андрій Науменко. Вокалістка з початку повномасштабного вторгнення подорожує Європою як вуличний музикант, а її колега служить у ЗСУ в повітряних силах.

Крім гурту NAHABA у фінал Національного відбору також потрапили: alyona alyona & Jerry Heil, ANKA, Drevo, INGRET, MÉLOVIN, NAZVA, SKYLERR, YAGODY, YAKTAK, Ziferblat.

Читайте також: Треба показати, що Україна жива: співачка ANKA про значення "Євробачення" та шароварщину у піснях.

Фінал українського відбору на "Євробачення-2024" відбудеться 3 лютого у форматі телевізійного концерту. Як й минулого року, представника України на міжнародному конкурсі визначатимуть голосуванням журі та глядачів. Склад зіркових суддів українці можуть обрати самостійно у мобільному застосунку "Дія" - дізнайтеся, хто серед претендентів та як віддати свій голос.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео