Лайм

Командує взводом: Фоззі з ТНМК розповів про сина Ігоря Пелиха, який служить у ЗСУ

Музикант підтримує зв'язок зі старшою дитиною покійного друга

Син українського телеведучого Ігоря Пелиха, який загинув у моторошній автомобільній аварії 14 років тому, служить у ЗСУ. Іван Пелих став на захист України від початку повномасштабного російського вторгнення. Музикант та волонтер Олександр "Фоззі" Сидоренко, який був близьким другом його покійного батька, розповів, яку військову посаду він обіймає.

Відомо, що Іван став військовослужбовцем наприкінці лютого 2022 року. Спочатку хлопець був у ТрО Києва, а згодом подався на фронт, у найгарячіші точки. Син Пелиха керує дронами, і у 21 рік він вже командир взводу. Про це розповів учасник гурту ТНМК в інтерв'ю YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці".

Читайте також: Побув близько тижня: Сергій Танчинець пояснив, чому пішов з тероборони на початку війни.

Іван Пелих Фото: instagram.com/ivanpelykh

"Іван воює. Він військовий. Якраз він звертався, ми допомагали збирати йому кошти на антидроновий комплекс. Потім я відправляв знайомому два медичні наплічники, з'ясувалося, що це саме частині, де він командує взводом", - поділився Фоззі.

Олександр "Фоззі" Сидоренко Фото: YouTube

Також музикант розповів, що нещодавно Іван знявся у новому кліпі ТНМК на пісню "Знайди мене". У кадрі 21-річний захисник постає у військовій формі на залізничному вокзалі. За сюжетом відеороботи, син Ігоря Пелиха повертається додому з передової.

Читайте також: Сподіваюся бути корисним: Олександр Положинський розповів про переведення до нового підрозділу ЗСУ.

Іван Пелих у кліпі ТНМК "Знайди мене" Фото: YouTube

Перш ніж стати військовослужбовцем Іван Пелих навчався на режисера в університеті мистецтв імені Карпенка-Карого, працював оператором. Хлопець не мав бойового досвіду, але він вміє керувати дронами, які раніше використовував для творчих зйомок.

Син Игоря Пелиха Фото: instagram.com/ivanpelykh

Нагадаємо, Ігор Пелих трагічно загинув у травні 2009 року. ДТП сталася у Києві дорогою до Житомира на весілля. Чорна Honda Accord зіткнулася з іншим автомобілем, після чого виїхала на зелену смугу, де вдарилася об дерева та перекинулася. У салоні "Хонди" серед інших пасажирів знаходився український телеведучий. Від отриманих травм Пелих помер на місці події.

На момент трагедії Ігорю Пелиху було 35 років, а Івану - 7. Іван Пелих - старший син загиблого телеведучого, який був відомий за телепередачею "Галопом по Європах". З колегою та дружиною Олександрою Лозинською Ігор виховував також доньок Соломію та Устину.

Ігор Пелих з дружиною та дітьми Фото: nova.te.ua

Раніше фонтмен гурту O.Torvald Женя Галич розповів, як став офіцером ЗСУ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації