Лайм

Гарік Кричевський заявив, що відомим артистам потрібно дати бронь від мобілізації

Шансоньє розповів, хто, на його думку, має воювати

Український співак Гарік Кричевський, чий будинок під Києвом понівечили та обікрали російські окупанти на початку повномасштабного вторгнення, виступив проти мобілізації артистів. Шансоньє вважає, що захищати країну на фронті мають професійні військові, а музиканти – займатися творчістю.

Свою думку 60-річний виконавець висловив в інтерв'ю УНІАН. Кричевський заявив, що всім відомим артистам треба дати відстрочку від призову на військову службу.

Читайте також: Була бронь від Мінкульту: Євген Клопотенко висловився про можливу мобілізацію.

Фото: instagram.com/garikkrichevskyi

"Я думаю, що артист повинен писати музику, давати концерти, виступати перед людьми, щоб вони психологічно розвантажувалися, виступати перед військовими. Артист повинен працювати. Йому не потрібно заважати. Будь моя воля, я б всім відомим артистам дав "бронь", тому що вони принесуть набагато більше користі своїми концертами, в тому числі і для діаспори, яка дуже сумує за батьківщиною. Артист завжди повинен бути артистом", - сказав музикант.

Сам Кричевський має медичну освіту, працював на "швидкій" та у психіатричній лікарні. На момент російського вторгнення співак був ще призовного віку й його могли відправити на фронт військовим медиком. Проте співак вважає, що в тилу він може принести більше користі країні.

Читайте також: Мають воювати професійні люди: хореограф Євген Кот розповів, чи збирається мобілізуватися.

"Коли почалася війна, я ще був призовного віку. Напевно, мене б мобілізували як військового медика. Але мені здається, що я, як музикант, приніс би більше користі країні, ніж як лікар. Тому що я вже більше 30 років не практикую. В Україні набагато більше людей, які б краще впоралися з цим завданням", - сказав він.

Фото: instagram.com/garikkrichevskyi

Раніше український співак і фіналіст Нацвідбору на "Євробачення-2024" MELOVIN відверто зізнався, що боїться отримати повістку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття