Лайм

Назвали неонацистами: у Словенії концерт "ТНМК" скасували через наклеп росіян

Захід все ж вдалося провести в іншому місці

16 січня у Любляні (столиця Словенії) російські пропагандисти зірвали концерт українського гурту "ТНМК". Захід мав відбутися в рамках благодійного туру музикантів, а локацією для виступу мав стати клуб Menza pri koritu, який допомогли відшукати друзі артистів, місцеві українські активісти.

Проте подію було скасовано через черговий наклеп з боку громадян РФ. Подробиці інциденту у Instagram розповів директор гурту Святослав Румежак. Зокрема, у публікації він розповів повністю всю історію: спершу власник клубу все погодив, а після Нового Року почав дивно себе поводити та натякати, що хоче скасувати концерт. У день запланованого виступу, 16 січня, чоловік остаточно повідомив, що відміняє захід, назвавши при цьому учасників українського гурту "неонацистами".

Читайте також: На українських активістів подали до суду у Німеччині через критику російської співачки Анни Нетребко.

пост Святослава РумежакаФото: instagram.com/tnmkongo

Пізніше музиканти з'ясували подробиці ситуації та дізналися, що російські пропагандисти у Любляні бойкотують українські мітинги та роблять усе можливе, щоб подібні івенти скасовувались. Для цього вони, як і завжди, використовують огидні маніпуляції та вигадують неіснуючу брехню.

"В день концерту, за пару годин до відкриття дверей, власник клубу зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти. Ми всі офігіли, не те що здивувались. Завдяки нашим друзям дізнались згодом, що в Любляні активно діє русня, їх пропагандисти. Вони бойкотують усі українські мітинги, роблять усе можливе, щоб українські івенти скасовувались", - зазначається у публікації.

"І ці люди подзвонили власнику, сказали, що "ми - нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі". Ми намагались домовитись, адже до початку концерту лічені години. Ми дійсно намагались домовитись з майданчиком, пропонували виконати їх умови, але все дарма, - також пише директор колективу у пості. - Власник клубу не погодився і скасував з "аргументом", що ми агресивно налаштовані, а він - за мир".

На щастя, ситуацію все ж вийшло вирішити. В останній момент завдяки колезі Марії Вишневській музикантам вдалося відшукати зал та провести свій "Новий вертеп" у Любляні.

Читайте на тему: Безсердечні і тупі люди: супермодель Аліна Байкова розповіла, як у Європі догоджають росіянам.

афіша заходу, який таки вдалося провестиФото: instagram.com/tnmkongo

"Оперативно почали шукати вихід з ситуації. Завдяки нашій колезі Марії, менеджерці цього благодійного туру, яка кинула клич в спільнотах у Фейсбуку, ми отримали зал в Pivnica Union безкоштовно", - йдеться у джерелі.

У коментарях колеги та шанувальники висловили виконавцям слова підтримки, а також зауважили, що "світло обов'язково переможе темряву". І, попри те що чинять громадяни країни-агресора, "справедливість все одно залишається на стороні добра і правди".

  • Співає про Бориспіль в Росії: де зараз співачка Йолка, яка мовчить про війну в Україні.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо