Лайм

Куди зникла олімпійська чемпіонка з гімнастики Катерина Серебрянська, яка була зіркою українського ТБ

У червні 2022 року знаменитість висловилася на тему війни та патріотизму

Катерина Серебрянська - художня гімнастка, заслужений майстер спорту України та олімпійська чемпіонка, яка здобула золоту медаль на Олімпійських іграх в Атланті у 1996 році. Після закінчення спортивної кар'єри вона пробувала себе в різних амплуа: ведучої, підприємця, коуча зі здорового способу життя. На те, щоб відшукати свій істинний шлях та отримувати від нього задоволення, знаменитій українці знадобилося чимало часу.

Детальніше про життя Катерини Серебрянської: її спортивні досягнення, материнство, переїзд до Великої Британії та заміжжя - читайте далі у нашому матеріалі.

Читайте також: Куди зник Анатолій Пашинін - зірка російського кіно, який воював за Україну на Донбасі.

Катерина почала займатися художньою гімнастикою з 4 роківФото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

Майбутня спортсменка народилася у родині майстра спорту з футболу Олега Серебрянського та майстра спорту з гімнастики Любові Серебрянської. Займатися художньою гімнастикою вона почала з 4 років, першу перемогу здобула у 10-річному віці в рамках турніру "Олімпійські надії України". Пізніше стала володаркою призових місць на чемпіонатах світу з гімнастики 1992—1998 рр. (8 золотих, 4 срібних, 3 бронзових медалі), на Чемпіонатах Європи (9 золотих, 3 срібних, 4 бронзових медалі та ін.). У 1996 році здобула свою головну перемогу - стала абсолютною олімпійською чемпіонкою Атланти з художньої гімнастики.

Після цієї перемоги у її біографії було ще чимало визначних здобутків. Тим не менше, згадуючи про кар'єру гімнастки, Катерина не приховує, що це була титанічна праця, яка вимагала дисципліни: "Я досі здригаюся від думки, що знову на тренування, якщо мене вранці хтось будить. Жорсткість, насильство над его, розумом, особистістю, яка застосовується, щоб досягти успіхів, залишає відбиток на все життя. Ти просто повинен бути дуже зібраним і сконцентрованим. Ти просто не можеш перекласти відповідальність, ти все тягнеш на собі".

У 18 років Серебрянська здобула титул абсолютної чемпінки у АтлантіФото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

У 1999 році разом з мамою Серебрянська відкрила першу дитячу школу гімнастики для здоров'я "Студія Серебрянських", а уже в наступному році дівчина вперше стала мамою. На той момент вона не була у шлюбі, тому пережила хвилю засудження від суспільства стосовно того, що народила позашлюбну дитину. Однак, як виявиться пізніше, навіть це не можна було порівняти із трагедією, яку дівчині доведеться пережити у 2003-му – тоді не стало її мами Любові Серебрянської, життя якої забрала онкологія.

Читайте на тему: Що стало з Анною Заячківською - "Міс Україна", яка втекла від чоловіка-мільйонера через побої.

"У 1999 році ми з мамою відкрили першу дитячу школу гімнастики для здоров'я "Студія Серебрянських". У 2000-му я у гордій самотності народила першого сина Євгена і пережила весь букет публічного засудження позашлюбного народження первістка. У 2003-му я поховала маму після онкології, свою опору та підтримку по життю – це протверезило мене від жалю до себе", - згадує той період Серебрянська.

У 1999-му гімнастка оголосила про завершення кар'єриФото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

Що стосується батька дитини спортсменки, то про нього вона практично нічого не говорила. І взагалі гімнастка рідко коментує тему особистого життя. Відомо лише, що свого первістка Євгена спортсменка народила від бізнесмена, ім'я якого не розкриває. Вони не узаконювали свої стосунки, проте чоловік брав активну участь у вихованні дитини. Пізніше Євген поїхав навчатися до Австрії та планував стати успішним підприємцем, як і його рідний батько.

Читайте також: Подорожує по світу та співає російською: де зараз український співак Олег Кензов.

Про завершення спортивної кар'єри 21-річна Катерина оголосила у 1999 році. Після цього розпочався новий етап її творчих пошуків: Серебрянська спробувала себе у ролі телеведучої, продюсерки, авторки книг та відеотренінгів з фітнесу, ідейного натхненника порталу про здоровий спосіб життя. Також вона знімалася у рекламі, отримала кандидата педагогічних наук, стала стала сертифікованим коучем ССE Erickson Coaching International, 20 років працювала Business&Life тренером, створивши власну систему, як досягнути мети та не втрачати самомотивацію. Крім того, у списку занять Серебрянської і бізнес із приготування та доставки здорової їжі, який вона намагалась запускати.

свого часу українка була зіркою українського ТБФото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

Що відомо про особисте життя гімнастки, то публічними були лише її стосунки з музикантом, лідером гурту "ТНМК" Фаготом (справжнє ім'я - Олег Михайлюта). Вони були разом понад 4 роки і шанувальникам здавалося, що весілля вже не за горами. Але у 2009 році пара оголосила про розставання. Оише через роки Катерина натякнула на причину розлучення із коханим: "Я вважаю, що чотири роки – це по суті вже сім'я. Настав момент, коли один мав ухвалити рішення, щоб йшов розвиток далі. Олег на той період, можливо, ще був не готовий. Мені зі свого боку не дуже хотілося чогось чекати".

Також у інтерв'ю гімнастка зізнавалася, що своїми руками зіпсувала стосунки через "незнання, юність і дурість". Після цих стосунків Катерина зникла з телеекранів та світської тусовки, а пізніше з'ясувалося, що вона перебралася до Лондона. У новій країні зірка спробувала себе у ролі натуропата, а згодом стала коучем зі стосунків між жінками та чоловіками. При цьому Катерина продовжувала працювати тренеркою зі здорового способу життя.

пізніше Серебрянська перебралася жити до Британії Фото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

Саме за кордоном чемпіонці нарешті вдалося здобути омріяне щастя. Кохання всього свого життя вона знайшла у давньому другові, який завжди був поруч. У 2015 Серебрянська вийшла заміж за бізнесмена, і у 39 років народила вдруге - дочку Марію, а ще через кілька років - сина Костю.

"Це було зовсім непросто зважитися на вагітність у 39 років, наслухавшись вдосталь "порад" та рекомендацій лікарів з усіма страшилками про наслідки пізніх пологів для мене та майбутньої дитини і маючи за плечима кілька прецедентів невдалих вагітностей. Але, вочевидь, Маші судилося з'явитися на світ", - коментувала вона вагітність у 39.

Катерина з сином та донькою, яких народила у шлюбіФото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

Читайте на нашому сайті: Де зараз Інна Цимбалюк: "Міс Україна Всесвіт" одружена з росіянином і мовчить про війну.

Знаменитість зізнається, що заняття йогою допомогли їй у підготовці до другої та третьої вагітності, а також відновленню після них. Наразі вона вчить інших людей полюбити йогу.

У соцмережах спортсменка висловлюється на різні теми стосовно йоги та інших пов'язаних запитів, а також інколи ділиться спільними фото з дітьми. Про війну в Україні Катерина говорить небагато, проте у її блозі можна знайти пост, у якому вона детально роз'яснила свою громадянську позицію. Зокрема, у публікації жінка написала, що для неї патріотизм - "це про любов, співчуття та допомогу співвітчизникам". Також Серебрянська зауважила, що "патріотизм можна демонструвати як публічно, так і непублічно":

соцмережі Катерини СеребрянськоїФото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

"Ти можеш демонструвати свій патріотизм публічно, а можеш діяти, не висвітлюючи це в соцмережах. Це особистий вибір кожного. Ми всі зараз робимо те, що вміємо, на що вистачає життєвих сил, грошей, часу та виховання. У мене останнім часом не було душевних сил та часу для публічності. Є болючі труднощі, з якими доводиться боротися в цей період, крім наслідків війни в Україні.

Тому кожну хвилину свого життя я намагаюся робити максимум із можливого, - йшлося у пості зірки, опублікованому у червні 2022 року. - Я дуже люблю Україну і щиро співчуваю всім українцям, які втратили рідних та близьких. Я співчуваю всім, хто залишився без домівок, без звичного життя і спокою на серці. Я молюсь, щоб війна скоріше закінчилася і допомагаю тим, чим можу, тим, що вмію. Навіть якщо не висвітлюю це в соцмережах, як зазвичай очікують від публічних людей. Миру та любові усім".

у червні 2022 року спортсменка висловилася про патріотизм Фото: instagram.com/serebrianska_ekaterina

  • Також ми розповідали, як змінилася і чим займається Слава Фролова, яка роками була суддею шоу "Україна має талант".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита