RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Гроші за контракт з ЗСУ: де і кому виплачують від 20 до 50 тисяч гривень

Львів надаватиме 50 тисяч гривень з бюджету громади кожному, хто вирішить підписати контракт із військовими частинами десантно-штурмових військ та морською піхотою. У Одесі вирішили "заплатити" по 20 тисяч гривень тим, хто укладе контракт із ЗСУ.

Про це пише "Апостроф".

Наразі 30 тис. львів’ян захищають Україну на фронті, але у 80-ій бригаді ДШВ є недобір, тому міська влада вирішили таким чином простимулювати тих, хто готовий служити.

Читайте: Рейтинг міст за абсолютними і відносними показниками допомоги ЗСУ

Оскільки у Львові зараз мешкають багато переселенців з різних регіонів, тому отримати 50 тис. грн від львівської громади зможуть ті, хто записався на контракт у Львові.

На 2024 рік Львів зарезервував на підтримку ЗСУ понад 1 млрд грн.

Мер міста Андрій Садовий зазначає, що десантно-штурмові війська та морська піхота — не про масовість, а про підготовку. Тому громада зможе виплачувати одноразову матеріальну підтримку в 50 тисяч кільком десяткам людей на місяць, які підпишуть контракт.

В Одесі отримати матеріальну допомогу із бюджету зможуть як мобілізовані містяни, так і ті, хто підписав контракт зі Збройними силами України. Зазначені зміни до міської програми соціальної підтримки прийняли місцеві депутати під час позачергової сесії 17 січня, заклавши на це 20 мільйонів гривень.

Оскільки сума одноразової допомоги складає 20 тисяч гривень, то отримати гроші зможуть тисяча людей.

Як розповів міський голова Одеси Геннадій Труханов, мерія вже отримала декілька десятків заявок від мобілізованих та контрактників, які пішли служити із 1 січня 2024 року.

Планується, що процес отримання грошей буде автоматичним — одразу після зарахування до військової частини.

Зазначимо, що Міністерство оборони також пропонує одноразову грошову допомогу в разі підписання контракту зі ЗСУ.

Рядовий склад одразу отримує 21 472 грн, сержанти та старшини - 24 156 грн, а офіцери 26 840 грн.

Виплата передбачена військовим, які приймаються на посади рядового складу строком на 3 роки, на посади сержантського та старшинського складу - на 3 роки й більше, офіцерського – рік і більше, а на 5 років і більше – призначенні на посади сержантського, старшинського та офіцерського складу після закінчення ВВНЗ.

Щоб отримати зазначену допомогу, потрібно написати рапорт на ім’я командира.

Варто пам'ятати, що грошова допомога не виплачується особам рядового складу, які під час служби за контрактом уклали інший – на посаду сержантського та старшинського складу та особам сержантського та старшинського складу, яких під час дії контракту прийнято на службу за контрактом осіб офіцерського складу.

Окрім того, виплати не передбачені особам офіцерського складу, які під час проходження кадрової служби підпишуть контракт.

Нагадаємо, раніше ми писали, як людині самій обрати підрозділ, де вона хоче служити.

  • Вас може зацікавити:

Зарплати військових у 2024 році: кому і скільки зараз платять

Мобілізація в Україні: яка є робота в ЗСУ для обмежено придатних і як туди потрапити

Не обов’язково штурмовики: які спеціалісти потрібні для оборони України