Лайм

Алеку Болдвіну висунули нові звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Хатчінс

Кримінальну справу проти актора відновили

Суд присяжних штату Нью-Мексико висунув Алеку Болдвіну нові звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки з України Галини Хатчінс на зйомках фільму Rust ("Іржа") у 2021 році. Попередні звинувачення проти актора були зняті у квітні 2023-го, лише за два тижні до того, як мав розпочатися суд.

Як пише ВВС, справу відновили після того, як місцеві прокурори повідомили "додаткові факти", отримані під час судово-медичної експертизи зброї, з якої було вбито українку.

Читайте також: Алек Болдвін відмовився платити компенсацію родині українки, застреленої на зйомках.

Алек Болдвін Фото: Getty Images

Болдвін стверджував, що не натискав на курок револьвера, проте після експертизи прокурори в Нью-Мексико зробили висновок, що постріл не міг бути зроблений без натискання на спусковий гачок.

"Хоча Алек Болдвін неодноразово заперечував, що натискав на курок, але, враховуючи результати тестів, висновки та спостереження, наведені тут, курок повинен був бути зведений або натиснутий достатньою мірою, щоб спустити повністю зведений або відтягнутий курок револьвера-доказу", - йдеться у повідомленні.

Звинувачення було винесено на основі двох альтернативних припущень: Болдвін або виявив недбалість при використанні вогнепальної зброї, або діяв з "повною зневагою або байдужістю до безпеки інших".

Прокурори вказали, що актор може бути засуджений лише за одним із цих звинувачень. Якщо кінозірку визнають винним, йому загрожує до 18 місяців тюремного ув'язнення.

Адвокатка сім'ї загиблої уродженки України сказала, що її клієнти "з нетерпінням чекають кримінального процесу".

"Наші клієнти завжди прагнули дізнатися правду про те, що сталося того дня, коли Галина Хатчінс трагічно загинула від пострілу", - заявила Глорія Оллред.

Галина Хатчінс Фото: Getty Images

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року Алек Болдвін репетирував сцену зі зброєю на ранчо Бонанза-Крік у Нью-Мексико, коли його револьвер вистрілив. Патрон в обоймі виявився бойовим, а не пустушкою, і операторка Галина Хатчінс отримала смертельне поранення. Режисера Джоела Суоза також було поранено, але він відмовився від претензій до колег.

Раніше поранений режисер фільму з Алеком Болдвіном розповів, як загинула Галина Хатчінс.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття