Лайм

Арнольда Шварценеггера затримали і оштрафували через люксовий годинник, який він хотів продати

Представники митної служби прокоментували ситуацію

Арнольда Шварценеггера, син якого збирається одружитися, затримали в аеропорту Мюнхена через брендовий годинник. Справа у тому, що знаменитість не задекларував цінну річ, яку мав намір продати на благодійному аукціоні.

В аеропорту митна служба протримала зірку близько трьох годин. Це сталося у середу, 17 січня. Митники розпочали розслідування щодо можливості ймовірного ухилення Шварценеггером від сплати податків, оскільки годинник призначався для продажу в Європейському Союзі. Згідно з правилами в'їзду до ЄС, кожен, хто має з собою "готівку чи певні цінні предмети" вартістю понад 10 тис євро, повинен їх задекларувати. Про це пише видання Bild.

Читайте також: З Білорусі "евакуювали" співачку, засуджену на 3 роки за виконання української пісні.

Арнольда Шварценеггера протримали на митниці кілька годинФото: Bild.de

До Європи Арнольд направився на саміт "Кліматична ініціатива Шварценегера", який має пройти в місті Кіцбюель (Австрія). На заході актор та колишній політик хотів продати годинник Audemars Piguet, що має гравіювання Arnold Classic. Річ лімітована і до серії входить лише 20 екземплярів. Вона була випущена на честь знаменитості. Початкова ціна становить 50 тис євро. Виріб зірка Голлівуду мав намір продати з благодійною метою.

Після затримки у кілька годин Шварцнегера відпустили. Проте спершу він заплатив мито у розмірі кількох тисяч євро. Точна сума поки не розголошується.

Читайте на тему: Розшукували 2,5 роки: що стало з зіркою "Х-Фактора" Андрієм Мацевком після затримання поліцією.

"Якщо товари залишаються в ЄС, їх потрібно задекларувати на митниці. Це стосується кожного, незалежно від того, чи його ім’я Шварценеггер, чи Мюллер, Майєр, Губер", – прокоментував ситуацію німецькому виданню SZ Томас Мейстер, представник митниці.

"Арнольд співпрацював на кожному етапі, навіть незважаючи на те, що це інколи мало кумедний вигляд. Повна комедія помилок, з якої вийшов би дуже цікавий фільм про поліцейських", - також додали інші робітники митниці.

Шварценеггер сплатив мито у розмірі кількох тисяч євроФото: Getty Images

Нагадаємо, Арнольд Шварценеггер - американський бодібілдер, кіноактор, продюсер, бізнесмен і політик австрійського походження; 38-й губернатор штату Каліфорнія (2003–2011), член республіканської партії США.

У січні 2014 року підтримав Революційні події в Україні: "Я хочу звернутися до українців. Знайте, що я бажаю вам успіху у вашій мирній боротьбі за демократію і свободу. Миру вам!". Також підтримав нашу країну і після початку повномасштабної російсько-української війни.

  • Втекла через Європу до Росії: раніше Євген Кот розповів про цинічний вчинок Тетяни Денисової.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита