Лайм

Як і в тисячі чоловіків: король Чарльз розкрив хворобу, з якою доведеться лягти в лікарню

Монарх хоче спонукати чоловіків пройти обстеження

Король Великої Британії Чарльз III змушений лягти в лікарню для лікування збільшення простати. 75-річний монарх буде госпіталізований наступного тижня. Ця новина з'явилася невдовзі після повідомлення про операцію Кейт Міддлтон.

Як пише BBC з посиланням на Букінгемський палац, стан Чарльза задовільний, але йому потрібна "корекційна процедура". На період госпіталізації та відновлення публічні виступи короля будуть відкладені.

Читайте також: Час трагічних конфліктів: король Чарльз згадав війну в Україні у різдвяній промові.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Видання зазначає, що британський монарх вирішив поділитися своїм діагнозом з суспільством, щоб спонукати інших чоловіків, які можуть відчувати симптоми захворювання, пройти обстеження.

"Як і тисячі чоловіків щороку, король звернувся до лікарів для лікування збільшення простати", - йдеться у заяві палацу.

За даними Національної служби охорони здоров'я Великої Британії, доброякісне збільшення передміхурової залози часто зустрічається у чоловіків віком від 50 років. Зазвичай це не є серйозним захворюванням.

Приблизно у кожного третього чоловіка 50+ спостерігаються ті чи інші симптоми збільшення простати - залози, яка розташована трохи нижче сечового міхура.

Хоча зазвичай це не становить серйозної загрози здоров'ю, проте може викликати симптоми і проблеми, включаючи труднощі при сечовипусканні або випорожненні сечового міхура. Збільшення простати не означає, що у пацієнта підвищений ризик розвитку раку передміхурової залози.

Читайте також: Кейт Міддлтон з синьо-жовтою стрічкою на грудях підтримала українських біженців: фото.

Хоча поки незрозуміло, яку саме корекційну процедуру доведеться пройти королю, є кілька способів вирішити проблему збільшення простати, зокрема хірургічне втручання, лазерні та парові процедури.

Нагадаємо, що незадовго до оголошення про госпіталізацію Чарльза королівська родина також повідомила, що 42-річна принцеса Уельська знаходиться в одному з лондонських медичних закладів, де їй вже зробили планову операцію на черевній порожнині.

У заяві Кенсінгтонського палацу зазначалося, що в лікарні дружина принца Вільяма може бути від 10 до 14 днів. До своїх громадських обов'язків, ймовірно, Кейт Міддлтон повернеться лише напередодні Великодня.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Дізнайтеся також, як пішла з життя королева Єлизавета II: секретар розкрив подробиці її смерті.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми