Лайм

Виїхав з України і зник з ефірів: що стало з журналістом Савіком Шустером

Ведучий "Свободи слова" займається бізнесом у Дубаї

Після початку повномасштабної війни в Україні з публічного простору зникло багато відомих людей, включаючи журналістів та ведучих. Хтось пішов захищати країну, а хтось виїхав за кордон. Серед останніх – Савік Шустер, який роками вів рейтингові політичні ток-шоу на українських телеканалах.

Читайте також: Де зараз Олексій Дівєєв-Церковний, який оскандалився заявою про "дружне життя" в СРСР.

Фото: https://www.facebook.com/shusteronline/

Савік Шустер не мав жодних перешкод для того, щоб залишити Україну: журналісту 71 рік, він має канадське та італійське громадянство. Набагто більше його глядачів здивувало, що після 2022 Шустер практично повністю зник з ефірів.

Шоу Шустера "Свобода слова" виходила на каналі "Україна" та "Україна 24" до лютого 2022 року. Черговий випуск був запланований на 25 лютого 2022 року, але його скасували у зв'язку з початком повномасштабного вторгнення.

У березні 2022 року журналіст включався в ефір каналу по скайпу і розповідав про єдність європейців у підтримці України. Також він засвітився у Брюсселі на засіданні Альянсу ліберальних і демократичних партій за Європу, дав кілька інтерв'ю Дмитру Гордону та його дружині Олесі Бацман.

Коли Рінат Ахметов передав державі всі свої медіаактиви, включно з телеканалом "Україна", Савік Шустер заступився за олігарха.

"Я всім серцем вдячний Рінату Ахмету та всім людям, які працювали в медіагрупі "Україна" за те, що ми могли відстоювати свободу слова в країні. Впевнений, що для медіаринку України вихід такого інвестора, як Рінат Ахметов – це непоправна втрата", - йдеться у його заяві в Фейсбуці.

Читайте також: Куди зникла олімпійська чемпіонка з гімнастики Катерина Серебрянська, зірка українського ТБ.

Фото: https://www.facebook.com/shusteronline/

Про місцезнаходження Шустера вперше розповіли журналісти "Української правди" у січні 2023 року. Михайло Ткач зустрів його в Дубаї у Новий рік, про що розповів у розслідуванні "Батальйон Дубай". Коли Шустера спитали, що він робить у Дубаї, той відповів, що працює. Подробицями Савік пізніше поділився з Олесею Бацманом.

Фото: скріншот "Українська правда"

Виявилося, що Савік Шустер живе як мінімум на дві країни – ОАЕ та Італію. У Дубаї він має бізнес - компанію, яка займається виробництвом медіапроектів.

"Не секрет, що я частково перебуваю в Дубаї вже близько 6 років. У нас тут є компанія, ми займаємося інтелектуальною власністю. Це було трохи легше раніше, а зараз дуже складно займатися продажем та виробництвом проектів для мас-медіа. У мене тут є компанія", - заявив Шустер.

У бесіді з Бацман Шустером також сказав, що зараз перебуває в Італії, де у журналістів-розслідувачів не буде можливості його сфотографувати, оскільки "на його територію" їх не пустять.

Дізнайтеся також, як змінилася та чим займається Слава Фролова, яка роками була суддею шоу "Україна має талант".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото