Лайм

Де зараз Олексій Дівєєв-Церковний, який оскандалився заявою про "дружнє життя" в СРСР

Шоумен озвучував причину, через яку не поспішає повертатися додому

Олексій Дівеєв-Церковний - український телеведучий та продюсер, який ще до початку повномасштабного вторгнення виїхав за кордон, і після 24 лютого 2022 року вирішив не повертатися на Батьківщину. Що відомо про життя чоловіка зараз та чому у своїх соцмережах він ностальгує за "дружнім життям" у СРСР - читайте далі на theLime.

Читайте також: Колись - Борис Апрель, зараз - Зі Фамелу: що стало з українською трансгендерною співачкою.

Олексій Дівєєв-ЦерковнийФото: instagram.com/diveyeff

Як відомо, за кордоном ведучий живе у Берліні, про що він повідомляв у своїх соцмережах. Зокрема у Facebook він виклав фото з колишньою дружиною мера Києва Віталія Кличко співачкою Наталією Кличко, з якою випадково зустрівся у Німеччині. Жінка також оприлюднила спільне фото з шоуменом. "Зараз Олексій, як і багато моїх співвітчизників, був змушений покинути Україну і волею долі опинився в Берліні, де ми й зустрілися кілька днів тому. У такі моменти дуже важливо підтримати, допомогти, вислухати і просто бути поруч", - написала Наталія у підписі до знімку.

Дівєєв-Церковний з Наталією КличкоФото: facebook

У коментарях користувачі мережі стали цікавитися, що означають слова про те, що Олексій "вимушено змушений був покинути Україну". У відповідь він зізнався, що хотів повернутися додому але вторгнення РФ змінило його плани. "Змусило не покинути, а не повернутись. Зворотній квиток на Київ із відрядження був на 25 лютого, а вже було нікуди", - зазначив шоумен.

Після цього на його адресу полилася хвиля критики: юзери писали, що було чимало інших шляхів приїхати до України. Тоді Олексій натякнув, що через російську агресію втратив житло та автомобіль. "Ваш дім та авто залишилися цілі? Вітаю!" - написав він. Утім і такий аргумент багатьом людям не здався переконливим і вони нагадали чоловікові, що головне – бажання: "Я вам назву десятки моїх друзів, які втратили оселі і авто, і повернулися, взявши до рук зброю, захищати Батьківщину", "Головне авто", "Було би бажання".

Фото: instagram.com/diveyeff

Читайте на тему: Куди зникла Віка з "НеАнгелів", яку звинувачували у втечі в Росію під час війни.

Окрім того, з іменем Дівєєва-Церковного пов'язаний нещодавній скандал, який виник після того, як артистка Марія Бурмака оприлюднила на своїй сторінці у Facebook пост. У ньому вона поділилася спогадами, зокрема, зазначила, що була єдиною україномовною дитиною в харківському дитячому садку. На тлі цього виконавиця також нагадала про те, як важливо боротися за свою національну свідомість та ідентичність, попри нав'язані ще з радянщини цінності.

Фото: facebook

Дівєєв-Церковний вирішив не відмовчуватись і відреагувати на допис співачки. Він написав низку ностальгічних заяв про те, "як добре було жити у Радянському Союзі". В якості "аргументів" ведучий зазначив, що "у ті часи не було ніяких заборон і всі жили дружно", вочевидь, маючи на увазі українців та росіян.

"Вибач, а що забороняли? В Радянському Союзі на купюрах були надписи всіма мовами республік: один рубль, один карбованець,... На гербі держави – пролетарський лозунг також всіма мовами. У містах школи на вибір: або російськомовні (але з уроками української мови та літератури), або повністю українські. У книгарнях купа книжок українською. Український державний телеканал УТ-1 та радіо "Промінь". Дівчата в віночках та парубки в шароварах та вишиванках були на кожному святі. Тоді ми жили дружньо", – написав прихильник радянщини.

Фото: facebook

Бурмака у відповідь нагадала чоловікові про Розстріляне Відродження, вилучення книжок, написаних українською, та нав'язування російської. Артистка зауважила, що СРСР не має нічого спільного зі справжнім усвідомленим українством, оскільки совок - це лише масові репресії української інтелігенції, вбивства, знищення українських книжок та пропаганда меншовартості української мови.

"Так, забороняли. Розстріляне Відродження, знаєш такий термін? Будинок "Слово"? Сандормох, де масово була розстріляна українська інтелігенція. Курбас і Кудіш – однією кулею. Розстріляний з’їзд кобзарів? (Про це фільм "Поводир"). Репресували поетів і письменників. Виключали з університетів, хотіли виключити і мене. Мого батька не прийняли в аспірантуру, бо в нього були "націоналістичні вуса". В Харкові була одна українська школа на Римарській. З українськоі мови сміялись і на мене показували пальцями. Вартісну українську літературу (ключове слово вартісну) вилучали з книгарень і бібліотек і спалювали. Мій батько дивом знайшов такий склад і так у нас вдома з‘явились Олександр Олесь, Богдан-Ігор Антонич, Микола Руденко.. Він просто врятував ці книжки... Для тебе це новина? Культивувались дівчата у віночках і хлопці в шароварах, сало і з сиром пироги. А в той час десятки українських діячів доводили до самогубств, вбивали, гноїли в таборах", - висловилася вона.

Фото: facebook

Читайте на нашому сайті: Де зараз Тетяна Денисова, яка була зіркою українських танцювальних шоу, а потім втекла до РФ.

"У таборах гноїла система. Там також гноїли Солжєніцина і Мандельштама", - відповів артистці український шоумен. Інші користувачі мережі також нагадали прихильнику СРСР, як тодішня влада намагалася знищити українців.

Цікаво, що дописи на підтримку Радянського Союзу та ностальгію за ним ведучий публікує далеко не вперше. У грудні минулого року він оприлюднив пост, написаний у стилі "класичної миротворчості". Чоловік опублікував чорно-біле фото з Дідом Морозом і попросив у нього "миру-миру", а також процитував слова так званого дитячого гімну СРСР: "Нехай завжди буде сонце". Це єдиний допис, у якому він лише натяком згадав про війну у рідній країні.

Фото: facebook

У своєму Instagram, де за ним стежать майже 10 000 підписників, Дівєєв-Церковний більше не згадує про російську агресію в Україні, проте публікувати кадри зі свого мирного життя за кордоном чоловік не забуває, хоч також робить це не дуже часто. До слова, свої соцмережі Дівєєв-Церковний досі продовжує вести російською, незважаючи на майже два роки повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Фото: instagram.com/diveyeff

Фото: instagram.com/diveyeff

Читайте також: Куди зник Франциско Гомес, який роками працював в Україні на популярних телешоу.

Влітку цього року продюсер з'явився у сторіс ведучої та моделі Інни Цимбалюк, яка разом зі своєю подругою Ганною Філімоновою на той момент перебували у центрі схуднення у Латвії. Там вони проходили очисний детокс.

Дівєєв-Церковний з Інною Цимбалюк та Ганною ФілімоновоюФото: instagram

  • Її давно ніхто не сприймає як українку: також ми розповідали, де зараз співачка з Києва Анна Сєдокова.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття