Лайм

Що відомо про співачку Юлію Юріну, яка під час війни намагається змінити російське громадянство на українське

Артистка сподівається, що їй вдасться досягнути бажаного

Юлія Юріна - співачка російського походження, яка більше 10 років тому переїхала до України. Наразі вона намагається отримати українське громадянство, відповідно, відмовившись від російського. Що відомо про життя колишньої учасниці гурту YUKO, і що вона говорить про війну - читайте далі у нашому матеріалі.

Читайте також: Юлія Юріна розповіла, як її принижували через вагу на "Голосі країни" і Нацвідборі на "Євробачення".

Юлія ЮрінаФото: instagram.com/yurina_yuyu

Юлія Юріна народилася в Анапі (Краснодарський край, Кубань). Вивчати українську культуру та виконувати українські пісні почала з дитинства. У нещодавній публікації в Instagram вона зазначила, що "була свідком того, як на Кубані викорінювали все українське".

Після закінчення школи дівчина усвідомила, що хоче навчатися, будувати кар'єру і жити в Україні, тому переїхала до Києва і вступила на кафедру фольклору та народнопісенного мистецтва КНУКіМ. Також Юлія приєдналася до складу фольклорного ансамблю "Кралиця".

У 2015 Юріна вийшла заміж за громадянина України. Наступного року здобула освіту бакалавра, а у 2017 - спеціаліста за фахом "фольклористика". Темою її дипломної роботи була культура українців на Кубані.

Читайте на тему: Паразитують на вишиванках: Юлія Юріна жорстко критикувала Трінчер, Полякову та інших зірок.

Фото: instagram.com/yurina_yuyu

У своєму блозі виконавиця розповідає, що всі ці роки мала тимчасову посвідку на проживання на підставі навчання, а пізніше - на підставі шлюбу. У 2018 вона отримала посвідку на постійне проживання, однак термін дії російських документів, які давали їй підстави жити в Україні, закінчується через рік. Поновити вона їх не зможе, оскільки в РФ її посадять за проукраїнську діяльність та висловлювання. Зараз співачка дуже сподівається, що їй вдасться отримати українське громадянство.

Після початку повномасштабної російсько-української війни артистка зайнялася волонтерством, відвозила гуманітарну допомогу в деокуповані населені пункти, розповідала про російські звірства у ЗМІ та своїх соцмережах. Також Юріна дає благодійні концерти на підтримку ЗСУ.

"Я склала державний мовний екзамен на знання та володіння українською мовою на 95 зі 100 та подалась на отримання українського громадянства. Наразі моя особова справа перебуває у режимі очікування на зміну громадянства вже понад рік, чекає свого найкращого часу в Офісі президента", - коментує цю проблему Юлія.

Читайте на нашому сайті: Олексій Суханов пояснив, навіщо зберігає паспорт РФ після отримання українського громадянства.

після початку вторгнення Юріна зайнялася волонтерствомФото: instagram.com/yurina_yuyu

Артистка не приховує, що деякі родичі засуджують її позицію та погляди, однак під час однієї з таких сварок вона дізналася, що її дід був із Дніпра.

"Під час чергової сварки, коли мені активно намагалися довести, що я живу серед "нацистів", мені проговорилися зі словами: "Твій дід з Дніпра, воював проти фашистів, а ти!". Саме так я дізналася, що в мене остаточно є українське коріння, - пише дівчина. - Я українка без українського громадянства. Я просуваю традиційну українську культуру та співаю традиційні українські пісні, бо вважаю, що це вкрай необхідно. Мрію та хочу боротись за те, щоб бути частиною цієї країни не тільки серцем, а й за паспортом".

Також раніше виконавиця заявляла, що вже давно не вважає себе росіянкою.

"Я не вважаю себе росіянкою, бо 10 років живу в Україні, тут же плачу податки, тут мій гурт, тут мій чоловік, все моє життя. Мені дуже страшно, що в мене є "червона мітка диявола", цей паспорт, через який мене судитимуть. Тому що навіть коли ми з чоловіком виїжджали на Занзібар, всі місцеві дуже погано відгукувалися про росіян. Куди б не приїхали росіяни — їх усюди не люблять. І для мене це зараз головна проблема, мені треба змінити громадянство, бо я не вважаю себе причетною до тих росіян, які в Росії. Я українка і мені не хочеться бути під впливом їхньої репутації. Це не моя репутація, це їхня репутація", - заявляла вона.

Читайте також: З алкоголю пересів на пропаганду: Ігор Ласточкін розповів про батька та брата в РФ.

до України співачка переїхала у 2012Фото: instagram.com/yurina_yuyu

Першу впізнаваність у шоу-бізнесі артистці приніс проект "Голос країни" та дует із учасником шоу Стасом Корольовим. Разом вони створили гурт YUKO, який проіснував кілька років. У 2019 році музиканти брали участь у Нацвідборі на "Євробачення-2019". Попри свою популярність, колектив розпався у 2020-му.

В березні 2021 Юлія розпочала новий сольний проект "ЮЮ" та випустила кілька пісень, написаних у співавторстві з російським продюсером Олександром Бакалдіним.

У березні 2023 року артистка під власним іменем випустила пісню "Каменярі", повернувши в репертуар звичний з часів YUKO стиль фольктроніки. У травні вона презентувала пісню "Чорна хмара", яка стала її зверненням до російських солдатів та російського народу.

  • Жодної думки не було виїхати: раніше Суханов зізнався, чи не пошкодував про українське громадянство.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі