Лайм

Модель українського походження виграла конкурс "Міс Японія-2024" і розпалила расовий скандал

Королева краси має європейську зовнішність

Переможницею конкурсу "Міс Японія-2024" стала модель українського походження Кароліна Шіїно. Її перемога стала причиною расового скандалу, адже 26-річна дівчина має європейську зовнішність, пише ВВС.

Читайте також: У США обрали "Місіс Світу-2023": хто переміг і як показала себе українка Олена Єлізарова.

Фото: missnippon.jp

Отримавши корону, Кароліна розплакалася і бездоганною японською мовою сказала: "Існували расові бар'єри, і було складно бути прийнятою в якості японки. Те, що мене визнали японкою на цьому конкурсі, наповнює мене вдячністю".

Дівчина народилася в Україні, у віці 5 років переїхала до Японії та виросла у Нагої. Вона стала першою натуралізованою громадянкою Японії, яка виграла конкурс краси.

Кароліна Шіїно та інші учасниці конкурсу "Міс Японія-2024" Фото: missnippon.jp

На перемогу Кароліни Шіїно японці відреагували по-різному. Одні назвали її "знаком часу", тоді як інші заявляють, що "Міс Японія" має виглядати інакше. Основна причина критики – відсутність японського походження.

"Ця особа, яку обрали "Міс Японія", навіть не змішаної раси, а на 100% чиста українка. Зрозумійте, вона гарна, але це "Міс Японія". Де японськість?" - пишуть у соцмережах.

"Якби вона була наполовину [японкою], звичайно, не проблема. Але етнічно вона на 0% японка і навіть не народилася в Японії".

Читайте також: Учасниця "Міс Світу" з Болівії потрапила до в'язниці: її звинуватили у торгівлі зброєю.

"Японці, звісно, отримають неправильний сигнал, коли людину європейської зовнішності називають найкрасивішою японкою".

Пролунали й натяки на політичну заангажованість вибору.

"Якби вона народилася в Росії, вона б не перемогла. Жодних шансів. Очевидно, що критерієм тепер є політичне рішення. Який сумний день для Японії".

Фото: missnippon.jp

Представники "Міс Японія" вже зробили заяву щодо свого вибору. За їхніми словами, перемога Кароліни Шіїно "дала їм можливість переосмислити, що таке японська краса".

"Після сьогоднішнього результату я переконана в одному... Японська краса існує не у зовнішності і не в крові, але вона живе у нашому серці", - заявила організаторка конкурсу Ай Вада.

До речі, подібний скандал виникає у японському суспільстві не вперше. У 2015 році титул "Міс Японія" здобула Аріана Міямото, чия мати є японкою, а батько - афроамериканцем. Тоді в країні заговорили про те, чи може людина змішаної раси мати право на перемогу у змаганні.

"Міс Японія-2015" Аріана Міямото Фото: Getty Images

Раніше в Англії відбувся перший у світі конкурс краси без макіяжу: як виглядає переможниця.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита