Лайм

Здивований популярністю "Тату": Шуров прокоментував схожість пісні NAHABA з російським гуртом

Музичний продюсер українського відбору висловив свою думку

Пісню українського дуету NAHABA, з якою він змагатиметься за можливість представити Україну на "Євробаченні-2024", називають плагіатом. Користувачі соцмереж знайшли схожість їхнього треку Glass з творчістю російського гурту "Тату". Музиканти вже відповіли на критику своєї роботи для Нацвідбору, тепер на закиди українців відреагував Дмитро Шуров (Pianoбой).

У коментарі "Культурній Прачечній" музичний продюсер Національного відбору на "Євробачення-2024" сказав, що в кожній сучасній пісні є речі, які слухачі могли чути у старих хітах. І додав, що його дуже здивувало, що у українців асоціація виникає саме з російським гуртом 2000-х, а не з канадськими електронщиками Crystal Castle або британцями Prodigy.

Читайте також: Не формат "Євробачення": YAKTAK прокоментував реакцію слухачів на його пісню "Lalala" для Нацвідбору.

Фото: suspilne.media

"Євробачення - конкурс популярної пісні, а в кожному сучасному хіті є знайомі речі, які ми вже раніше чули - у атмосфері пісні, мелодіях, бітах, прийомах продакшну - все це є невід’ємною частиною хіта і в тому числі від цього трек одразу резонує з масовою аудиторією. Це можна сказати майже про кожну конкурсну пісню. До того ж, трьохнотна мелодія буде завжди схожа на іншу трьохнотну і це не обов’язково робить її плагіатом. Для мене Nahaba - продовжувачі лінії Crystal Castle та Prodigy, але вони роблять це по-своєму, зі своєю власною енергетикою і баченням, які слухач або любить або ні", - сказав Шуров.

"А взагалі я здивований такою шаленою популярністю серед українців дуету Тату, пік яких був у 2001 році, і тим, що тільки ця асоціація виникає, коли вони чують жіночий вокал, пропущений через автотюн та дісторшн", - додав Pianoбой.

Читайте також: Треба показати, що Україна жива: співачка ANKA про значення "Євробачення" та шароварщину у піснях.

NAHABA – український гурт, фіналіст Нацвідбору на "Євробачення-2024". Учасники колективу – Vakyolia (справжнє ім'я – Ольга Нахаба) і Андрій Науменко. Вокалістка з початку повномасштабного вторгнення подорожує Європою як вуличний музикант, а її колега служить у ЗСУ.

Фото: instagram.com/nahaba_band

11 січня дует разом з іншими фіналістами Національного відбору представив свою конкурсну пісню Glass, яку готував дистанційно. Трек одразу почали активно обговорювати у соціальних мережах. Манеру виконання вокалістки порівнюють з росіянками Юлією Волковою та Оленою Катиною, а сам трек багатьом нагадує хіт "Тату" - "Нас не догонят". При цьому пісня NAHABA – єдина з усіх, присвячена темі війни.

"Чомусь згадалось "Нас не догонят". Але емоції зрозумілі", "Дуже схоже на "Тату". І голос, і музика, і певний вайб. У деякі моменти взагалі не можна було відрізнити. Дуже сумнівна пісня для того, щоб представляти Україну", "Я один тут чую гурт "Тату?", "Цікаво, що трохи нагадує "Тату" у приспіві. Але хочеться побачити виступ", "У другій частині таки відійшли від "Тату"! Злякали!", - пишуть користувачі соцмереж.

Тим часом у "Дії" відбувається голосування за склад журі Нацвідбору на "Євробачення-2024". Дізнайтеся, хто серед претендентів і як віддати свій голос.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про співака Baby Lasagna з Хорватії, якому прогнозують перемогу на "Євробаченні-2024"

Baby Lasagna претендує на перемогу у Євробаченні-2024 за прогнозами букмекерів - що відомо про артиста та його конкурсну пісню

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео