Лайм

Що стало зі співачкою Мариною Круть, яка ледь не стала представницею України на "Євробаченні-2023"

Артистка завершила участь у відборі зі скандалом

У 2023 році Нацвідбір на "Євробачення" закінчився скандалом. Гурт TVORCHI здобув перемогу, а друге місце посіла Марина Круть із зворушливою піснею "Коліскова". Тоді співачка та бандуристка не змогла стримати розчарування з двох причин.

Насамперед Марину обурило, що в пісні TVORCHI "Heart of Steel" використовувався "дабл" - попередньо записана дублююча вокальна партія, яку часто використовують у живих виступах, щоб замаскувати недоліки голосу артиста. За словами Круть, такий прийом порушив правила Нацвідбору для виступів у прямому ефірі.

Читайте також: "У нас тут не тільки народний спів": Юлія Саніна пояснила програш Jerry Heil та Круть у Нацвідборі.

Оргкомітет "Євробачення" в Україні розглянув претензію, але не знайшов у виступі TVORCHI підстав для дискваліфікації. Конфлікт врегулювали, а Марина Круть заявила, що більше не братиме участі у відборах. Згодом в інтерв'ю Аліні Доротюк вона зізналася, що вони з гуртом TVORCHI та "Суспільним" домовилися не коментувати те, що сталося під час конкурсу.

"Я не можу про це говорити. І не хочу бути відповідальною за чужі дії. Звичайно, мені було боляче, я старалася і вкладала всі свої сили, - висловилася вона про свій програш. - Я не образилася. Я просто людина із загостреним почуттям справедливості. Думаю, що все було справедливо, тому що у мене не було стільки потужностей, як у переможців".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Неприємним став для артистки і той факт, що глядачі обрали не актуальну українську пісню, а сучасну та відірвану від війни.

"Виникло відчуття, що я зі своєю українською піснею не потрібна Україні. Це не так. Але українська пісня тоді не перемогла. Тоді перемогло що? Перемогла сучасність. Далі не хочу коментувати, - сказала вона в подкасті Rakurs Records. - Важко не сприймати [програш] на свій рахунок. Але це конкурс. Тому я і не йду більше на цей конкурс - там про музику для мене більше немає нічого".

Після програшу в другому Нацвідборі (перший був у 2020 році), Марина Круть змінила вектор кар'єри. У програмі Альберта Цукренка "СучЦукрМуз" вона розповіла, що за кордоном "її цінність більша, ніж в Україні".

Читайте також: 4 місяці лежала у лікарні: співачка Марина Круть показала чесні фото наслідків тяжкої травми.

"2023 рік для мене став доленосним. Пройшов рівно рік з моменту Нацвідбору, і це було найкраще, що трапилося зі мною - не виграти. Цей рік змінив фокус у мені, - зізналася артистка. - Не секрет, що я планую більше розвиватися на західний ринок, на європейський. Я такий "продукт на експорт", і мій проект далі інтегруватиметься за кордоном. Це не говорить про те, що український ринок поганий. Просто в Україні так багато голосів, які можуть звучати всередині країни, і трохи менше тих, хто може говорити поза межами України".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Наразі Марина Круть проводить половину часу за кордоном. Свою місію вона називає "культурним волонтерством": збирає гроші на ЗСУ та займається просвітницькою роботою. Вона вважає, що зараз як ніколи важливо артистам проводити масштабні тури на підтримку України, хоча сама часто виступає і перед українськими військовими.

"Я бачу, що увага до України зменшується. Після 24 лютого всі артисти виїздили за кордон і давали тури на підтримку України. Мені здається, що такі величезні тури треба робити зараз. Було б краще та раціональніше, бо зараз треба кричати про Україну. Щоб розповісти про ситуацію поточну, потрібно бути свідком цих подій. Час для промоції України за кордоном – зараз. І поки Україна ще актуальна, про неї потрібно максимально говорити. Їхати та говорити", - вважає вона.

Читайте також: Коли дивитись Нацвідбір на "Євробачення-2024" і кому пророкують перемогу букмекери.

Співачка-бандуристка дуже втомилася від постійних переїздів, адже фізично це дуже непросто. Також напружений графік заважає 27-річній артистці влаштувати особисте життя.

"Бандура важить 10 кг, хардкейс - 10 кг, валізи - 20 кг, і ще ручна поклажа 10 кг. Я зазвичай 40 кг із собою тягну за океан, - зізналася вона. - Мені б дуже хотілося жити в Україні. Завести собі чоловіка, дитину і пожити стабільно. Але, на жаль, такою є моя місія, яку я собі визначила".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Зізналася Марина Круть і в тому, що розглядала можливість мобілізації у ЗСУ, але передумала, бо дуже боїться крові.

"Я себе часто запитувала, що я могла б робити. Для жінки на фронті одна з доступних вакансій - бойовий медик. Для мене це зрозуміла схема, але є нюанс: я дуже боюся крові. Я втрачаю свідомість, побачивши кров, - розповіла співачка. - Я зрозуміла, що мені треба їхати за кордон, говорити про Україну і збирати гроші. Але якби зараз мобілізували жінок, до мене підійшли б ТЦК на вулиці, то так - все окей. Я не знаю, скільки триватиме ця війна. Може так трапиться, що я ще мобілізуюсь. Просто я не вмію нічого робити. Але у нас немає професійної армії, ніхто не вміє нічого робити. Потрібно просто вчитися, є курси".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків