Існує безліч несолодких пирогів, які можуть стати повноцінним обідом або ситним перекусом. Серед них - кіш із куркою і грибами або пастуший пиріг з фаршем. Але ще більш простим і доступним варіантом стане заливний пиріг з капустою, з приготуванням якого впорається навіть кулінар-новачок.
Інгредієнти: 300 мл кефіру жирністю 2,5%, ½ ч. ложки солі, ½ ч. ложки соди, 3 яйця, 350 г борошна, 3 ст. ложки олії. Для начинки - ½ качана капусти, 1 цибулина, 1 морква, сіль та спеції за смаком.
Читайте також: Розсипчастий плов можна приготувати з булгуру: впораєтеся швидше, ніж із рисом.
Приготування:
Подрібнюємо половину невеликого качана капусти, моркву натираємо на тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями.
Розігріваємо на сковороді олію, обсмажуємо цибулю з морквою, а потім додаємо капусту. Перемішуємо овочі, додаємо спеції і тушкуємо на середньому вогні, поки капуста не стане трохи м'якою.
Кефір кімнатної температури перемішуємо із содою і сіллю, вбиваємо яйця та перемішуємо віночком. Потім вводимо просіяне борошно, замішуючи тісто віночком. В самому кінці додаємо олію і ще раз перемішуємо.
У форму для запікання вливаємо половину тіста, потім викладаємо капусту і заливаємо тістом, що залишилося.
Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 30-40 хвилин. Щоб перевірити готовність заливного пирога з капустою, проткніть його шпашкою або зубочисткою. Якщо вона вийде сухою та чистою, пиріг готовий.
Раніше ми розповідали, як готувати простий жульєн на листковому тісті.