Солона карамель – десерт із незвичним поєднанням смаків родом із французької Бретані. Її можна використовувати як соус для віденських вафель, начинку для різноманітних десертів або просто додавати в каву. theLime вирішив поділитися простим рецептом її приготування.
Читайте також: Як приготувати домашню нутеллу, щоб була смачніше магазинної: простий рецепт.
Інгредієнти: цукор (225 г), вершкове масло (70 г), вершки 33% (200 г), вода (65 мл), сіль (0,5 ч. л або трохи більше).
Приготування:
Беремо каструлю із товстим дном. Насипаємо в неї цукор, заливаємо водою, ставимо на плиту, чекаємо, поки закипить.
Паралельно в іншій каструлі гріємо вершки, але не кип'ятимо.
Коли цукор стане бурштинового кольору, обережно дерев'яною чи пластмасовою лопаткою (залізною не можна) помішуємо та обережно вливаємо вершки. Не переживайте, якщо дуже сильно вируватиме. Головне бути обережним, щоб гаряча карамель не потрапила на руки.
Читайте також: Популярний десерт без випічки: як швидко приготувати торт "Снікерс".
Вимішуємо, поки суміш не перестане кипіти.
Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і знову вимішуємо.
Коли карамель за консистенцією стане однорідною, додаємо сіль і перемішуємо.
Переливаємо в будь-яку баночку і залишаємо, щоб солона карамель стала холодною. Коли вона охолоне, то стане густішою. Зберігаємо в холодильнику.
Таку карамель можна додавати в десерти, подавати до млинців, панкейків, оладок, морозива тощо.
- Читайте також на theLime, як приготувати натуральну домашню халву.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати домашній марципан з трьох інгредієнтів: простий рецепт.
- Виходять пухкими та ніжними. Рецепт справжніх американських панкейків на кефірі.
- Як приготувати ніжні трубочки з білковим кремом: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.