Лайм

Розсипчастий плов можна приготувати з булгура: впораєтеся швидше, ніж із рисом

Урізноманітнюйте домашнє меню новими смаками

Плов - страва східної кухні, основу якої складає варений рис. Його готують з м'ясом курки, зі свининою, яловичиною, морепродуктами, а також господині експериментують з крупами. Розповідаємо, як приготувати плов з булгура – рецепт на сковороді.

Інгредієнти: булгур (500 г), свинина або інше м'ясо (500 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), морква (2 шт.), часник (3-4 зубчики), спеції до м'яса (за смаком), олія.

Читайте також: З томатним соусом вийде смачніше: незвичайний рецепт макаронів по-флотськи.

Фото: Getty Images

Приготування:

М'ясо промийте, наріжте шматочками і обсмажте на розігрітій сковороді з олією. Коли м'ясо придбає золотисту скоринку, налийте приблизно 300 мл води. Додайте спеції до м'яса за смаком і тушкуйте доки не випарується рідина.

Цибулю наріжте кубиком, моркву - великою соломкою. Відправте овочі до м'яса і тушкуйте приблизно 5-7 хвилин.

Булгур ретельно промийте і висипте в сковороду з м'ясом, цибулею та морквою. Посоліть, поперчіть, налийте приблизно 300 мл води. Додайте 3-4 зубчики часнику для аромату.

Накрийте пергаментом сковороду, зверху поставте кришку. Тушкуйте на слабкому вогні до готовності крупи, приблизно 15 хвилин. Готовий плов з булгура за бажанням посипте рубаною свіжою зеленню.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення фудблог Христі-рецепти на ізі (@cristik_crazy_food)

Дізнайтеся також, як смачно приготувати рис з овочами: вишуканий рецепт з ананасом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні