Плов - страва східної кухні, основу якої складає варений рис. Його готують з м'ясом курки, зі свининою, яловичиною, морепродуктами, а також господині експериментують з крупами. Розповідаємо, як приготувати плов з булгура – рецепт на сковороді.
Інгредієнти: булгур (500 г), свинина або інше м'ясо (500 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), морква (2 шт.), часник (3-4 зубчики), спеції до м'яса (за смаком), олія.
Читайте також: З томатним соусом вийде смачніше: незвичайний рецепт макаронів по-флотськи.
Приготування:
М'ясо промийте, наріжте шматочками і обсмажте на розігрітій сковороді з олією. Коли м'ясо придбає золотисту скоринку, налийте приблизно 300 мл води. Додайте спеції до м'яса за смаком і тушкуйте доки не випарується рідина.
Цибулю наріжте кубиком, моркву - великою соломкою. Відправте овочі до м'яса і тушкуйте приблизно 5-7 хвилин.
Булгур ретельно промийте і висипте в сковороду з м'ясом, цибулею та морквою. Посоліть, поперчіть, налийте приблизно 300 мл води. Додайте 3-4 зубчики часнику для аромату.
Накрийте пергаментом сковороду, зверху поставте кришку. Тушкуйте на слабкому вогні до готовності крупи, приблизно 15 хвилин. Готовий плов з булгура за бажанням посипте рубаною свіжою зеленню.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтеся також, як смачно приготувати рис з овочами: вишуканий рецепт з ананасом.